Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a văzut Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite: dezvăluire făcută de un oficial român care îl însoțește

klaus iohannis sebastian burduja

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, care se află în vizita oficială efectuată de preşedintele Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite, a transmis că pentru România relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică, având în vedere potenţialul pe care acest stat îl are şi exemplul pe care l-a dat lumii, de transformare a economiei într-o economie diversificată, extrem de competitivă, dar şi orientarea către noile tehnologii, către viitor.

”Am vizitat astăzi, ca parte a delegaţiei oficiale a Preşedintelui Iohannis, Masdar City. Comunitate urbană sustenabilă, oraşul viitorului. Am văzut aici soluţii pentru producerea energiei verzi, digitalizare şi creşterea calităţii vieţii. Investiţie de peste 15 miliarde de dolari”, scrie ministrul pe Facebook, relatează News.ro.

Sebastian Burdjua precizează că tot astăzi a fost alături de ministrul educaţiei, Ligia Deca, la un centru de certificare a competenţelor forţei de muncă.

„Relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică”

”Criza forţei de muncă din România, mai ales în construcţii şi HORECA, poate fi abordată prin astfel de soluţii pragmatice. Urmează evaluarea adaptabilităţii modelului la piaţa românească. Aşa cum am mai spus, pentru România relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică, având în vedere potenţialul pe care acest stat îl are şi exemplul pe care l-a dat lumii, de transformare a economiei într-o economie diversificată, extrem de competitivă, dar şi orientarea către noile tehnologii, către viitor”, arată Burduja.

El mai subliniază că în calitate de coordonator al Comitetul interministerial pentru coordonarea şi dezvoltarea proiectelor şi programelor strategice de interes comun între România şi Emiratele Arabe Unite, va susţine în continuare dezvoltarea acestui parteneriat economic strategic.

Context

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a vizitat duminică Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi și axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană. Alături de președinte, s-au aflat la Masdar City și membri ai Guvernului: ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, precum și ministrul Educației, Ligia Deca, scrie Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.