Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a vorbit Putin cu Bashar al-Assad ÅŸi care este viitorul Siriei

putin bahrein

Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele sirian Bashar al-Assad nu au discutat despre viitorul lui Assad în timpul convorbirii telefonice între cei doi lideri luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, informează Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luni că forţele armate ruse vor începe să se retragă din Siria, în timp ce au fost reluate discuţiile mediate de ONU la Geneva pentru a pune capăt celor cinci ani de război. Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost de acord asupra "reducerii" forţelor ruse, în convorbirea telefonică cu Putin.

Intervenţia militară a Rusiei în Siria în septembrie a întors soarta războiului în favoarea lui Assad după luni de câştiguri în vestul Siriei obţinute de combatanţii rebeli, ajutaţi de furnizori străini de arme, inclusiv rachete antitanc de fabricaţie americană, aminteşte Reuters. La o întâlnire cu miniştrii săi ai apărării şi de externe, Putin a declarat că forţele ruse şi-au îndeplinit în mare măsură obiectivele în operaţiunea siriană. Dar el nu a anunţat niciun termen limită pentru încheierea retragerii şi a declarat că forţele ruse vor rămâne într-un port şi o bază aeriană din provincia siriană Latakia. Un grup de rebeli ce luptă contra lui Assad a declarat că anunţul lui Putin este la fel de surprinzător ca decizia sa de a lansa atacuri aeriene asupra adversarilor lui Assad anul trecut.

"Nu înţeleg anunţul rus, este o surpriză, ca şi modul în care ei au intrat în război", a declarat pentru Reuters Fadi Ahmad, purtătorul de cuvânt al Primei Divizii de Coastă, un grup din Armata Siriană Liberă ce luptă în nord-vestul ţării, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.