Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce așteptări are ministrul Justiției de la noua conducere a CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
Catalin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, marți, înainte de a intra la ședința CSM unde se va alege noua conducere, că se așteaptă de la această instituție să ia foarte în serios raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

„Nu este prima dată. Și în urmă cu 10 ani - 11 au fost poziții critice. Apoi CSM și-a revenit. Acum iată, am avut un raport care a marcat critici. Aștept de la noua conducere și de la toți membrii să privim altfel obiectivele MCV și să luăm în serios ce este de rezolvat, problemele care țin de resursele umane, de specializare, de integritate, de transparență. Toate trebuioe luate în calcul. Dacă realizăm aceste obiective în anul care vine, fără îndoială, raportul va suna altfel la anul”, a spus Cătălin Predoiu.

Consiliul Superior al Magistraturii își desemnează, la plenul de marți, noua conducere pentru anul 2020, ședința fiind programată pentru ora 11.00. În aceeași zi va fi dezbătut și raportul de activitate al CSM pentru 2019, la care a fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Citește și: SURSE - Dan Barna s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni! Care au fost subiectele de discuție

Potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, marți, în 10 decembrie, în plen se va desemna noua conducere a forului, pentru anul 2020.

În aceeași zi va fi dezbătut raportul de activitate al Consiliului pentru 2019. Ședința începe la ora 11.00 și a fost invitat să participe și președintele României, Klaus Iohannis.

Actuala conducere a Consiliului este formată din judecătorul Lia Savonea (președinte) și procurorul Nicolae Solomon (vicepreședinte).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.