Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au descoperit inspectorii ITM la fabrica din Prahova unde angajaţii erau umiliţi. Amenzi de mii de lei

itm

Inspectorii ITM Prahova au făcut un control la fabrica de textile Unique Clothing din Păuleşti, după apariţia în presă a unei înregistrări video în care apare managerul firmei jignind angajaţii care şi-au cerut salariile. Din raportul întocmit de inspectori, document intrat în posesia stiripesurse.ro, reiese faptul că aceştia au descoperit numeroase nereguli, pentru care au aplicat sancţiuni de mii de lei. Totuşi, niciuna dintre nereguli nu a intrat în categoria abaterilor grave, astfel încât fabrica scapă relativ uşor în urma scandalului public.

Vezi şi: Kovesi, în centrul unui nou scandal: Comisia de control parlamentar cere date de la SRI

Au fost constatate 11 nereguli tehnice, cum ar fi lipsa semnalizării unor zone periculoase, depozitarea necorespunzătoare a unor materiale şi condiţiile de muncă inadecvate. Pentru aceste abateri s-a aplicat o amendă de 8000 de lei şi două avertismente scrise. ITM Prahova va monitoriza în continuare fabrica, pentru implementarea recomandărilor făcute.

"În domeniul relaţiilor de muncă s-a procedat la identificarea prin sondaj a personalului existent la muncă în incinta spaţiilor de producţie, pe bază de fişe de identificare. Cele 63 de persoane identificate au fost intervievate cu privire la forma de angajare, timp de muncă şi salarizare. Pentru persoanele identificate, angajatorul a prezentat contracte individuale de muncă întocmite în firmă scrisă şi înregistrate în registrul general de evidenţă a salariaţilor", se arată în raport.

Din verificarea documentelor prezentate de angajator, coroborate cu fişele de identificare completate de salariaţi, au rezultat mai multe nereguli, cum ar fi orele de muncă peste limita legată, orele suplimentare neînregistrate, drepturi salariale neplătite. Angajatorul a fost sancţionat cu o amendă de 1500 de lei, pentru că salariaţii care au muncit în zilele de sâmbătă au făcut-o şi în zilele de luni imediat următoare, nerespectându-se cele 48 de ore legale de repaus. Conducerii fabricii i s-a dat un termen de remediere a problemelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.