Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce condiții le-au pus judecătorii lui Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru ”Niro” ca să-i elibereze

niro

Fostul Ministru Gabriel Sandu și omul de afaceri Nicolae Dumitru ”Niro” au fost puși în libertate de ÎCCJ. Însă, decizia nu e definitivă, ea putând fi atacată de DNA.

În minuta ședinței de judecată, magistrații au pus mai multe condiții pentru eliberarea celor doi inculpați din Dosarul Microsoft.

Citește și: Gheorghe Ștefan e terminat: Nu mai are scăpare! Ce a pățit Dorin Cocoș

În baza art.242 alin.2 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Dumitru Nicolae şi Sandu Gabriel cu măsura arestului la domiciliul pe o durată de 30 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Inculpatul Dumitru Nicolae va avea obligaţia de a nu părăsi imobilul, unde locuieşte, pe o durată de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a dispoziţiei de înlocuire a măsurii arestării preventive.

Inculpatul Sandu Gabriel va avea obligaţia de a nu părăsi imobilul, unde locuieşte, pe o durată de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a dispoziţiei de înlocuire a măsurii arestării preventive.

Citește și: BOMBA in Dosarul Microsoft: Emil Boc primea 300.000 de euro mita/ SURSE

În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpaţii Dumitru Nicolae şi Sandu Gabriel au următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii, martorii ori experţii, precum şi cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi, direct sau indirect.

În baza art. 215 alin. 4 C.p.p. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Dumitru Nicolae de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.14/U din 29 octombrie 2014, emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 3778/1/2014.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Sandu Gabriel de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.12/U din 29 octombrie 2014, emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 3778/1/2014.

Copie de pe prezenta se comunică conform art.221 alin.8 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale ale apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 25 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23 ianuarie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.