Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce echipe naționale s-au vaccinat și care nu, înainte de EURO 2020

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam trofeu Euro 2020

Cazul spaniolului Sergio Busquets, testat pozitiv cu noul coronavirus cu puţin timp înaintea startului Euro-2020, a adus în discuţie vaccinarea jucătorilor şi staff-urilor echipelor în vederea competiţiei europene care va începe vineri, conform news.ro

Gazzetta dello Sport a făcut o trecere în revistă a situaţiei vaccinării în rândul câtorva reprezentative participante la turneul final.

Naţionala Angliei nu s-a vaccinat. În martie, selecţionerul Gareth Southgate a afirmat că, fără a afecta planurile guvernului, vaccinarea fotbaliştilor este de dorit, nu pentru a le acorda un privilegiu acestora, ci pentru că sunt mai expuşi riscurilor de infectare în deplasările pe care le vor avea de făcut în cadrul competiţiei. Apelul său a rămas fără urmări. În Marea Britanie, procedura a prevăzut mai întâi vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi apoi vaccinarea pe grupe de vârstă, indiferent de categorii. Fotbaliştii au refuzat să primească vaccinul pentru că nu vor să sară rândul şi să pară privilegiaţi. Ei s-au simţit în siguranţă în sistemul "bulei" organizate de Premier League şi de federaţia engleză. Jucătorii nu vor să ocolească categoriile mai expuse virusului, cum ar fi profesorii şi forţele de poliţie.

La echipa naţională a Belgiei, prin decizia guvernului, au fost vaccinaţi toţi jucătorii şi staff-ul, cu Johnson&Johnson, astfel încât să îi supună pe toţi unei singure doze, între 31 mai şi 2 iunie. "Suntem recunoscători statului şi ministrului Sănătăţii, vaccinul este important pentru noi. Sperăm să putem face o impresie bună la Campionatului European datorită acestui ajutor", a arătat federaţia belgiană.

În ultimele săptămâni, Comitetul Olimpic Elveţian a făcut cunoscut faptul că sportivii pot primi vaccinul. Acest lucru se datorează faptului că vaccinul este la liber în diferite cantoane. Selecţionerul Vladimir Petkovic a primit ambele doze. "Nu este complet lipsit de pericol să fii vaccinat aproape de Campionatul European, pentru că există şi efecte adverse, dar efectele pozitive prevalează. Problema este că jucătorii noştri joacă în toată Europa, aşa că a fost complicat să-i vaccinăm înainte, din cauza faptului că grupările de care aparţineau nu doreau să rişte şi să-şi piardă jucătorii din cauza efectelor adverse", a spus antrenorul. Din acest motiv, jucătorii echipei naţionale elveţiene care au sosit în cantonament şi au vrut să primească prima doză de vaccin au putut să o facă, dar nimeni nu a fost forţat. A doua doză, pentru oricine doreşte, va fi făcută doar la sfârşitul turneului.

La echipa naţională poloneză toată lumea s-a vaccinat.

În ceea ce-i proveşte pe jucătorii echipei naţionale olandeze, unii au refuzat vaccinul.

Medicul echipei naţionale a Austriei, Michael Fiedler, pe de altă parte, şi-a sfătuit jucătorii să nu se vaccineze aproape de Campionatul European pentru a nu rata un antrenament important din cauza efectelor secundare. Cu toate acestea, unii jucători austrieci fuseseră vaccinaţi înainte de a pleca în cantonament, în acord cu cluburile lor.

Vaccinarea nu este obligatorie pentru jucătorii campioanei mondiale Franţa. Selecţionerul Didier Deschamps nu a impus-o, ci doar a recomandat-o. Majoritatea persoanelor din staff a fost deja vaccinată şi, de asemenea, unii jucători au primit vaccinul, inclusiv vedeta Kylian Mbappe. Deschamps, însă, a avertizat: "Cine este pozitiv, se întoarce acasă!"

Faptul că jucătorul spaniol Sergio Busquets a fost testat pozitiv cu Covid-19 a creat o adevărată polemică în Spania, unde fotbaliştii care vor participa la Euro-2020 nu au fost încă vaccinaţi.

Potrivit As, federaţia spaniolă cere de două luni vaccinarea jucătorilor, însă Ministerul Sănătăţii a refuzat.

Preşedintele forului spaniol speră ca jucătorii să fie vaccinaţi cu Johnson&Johnson înainte de Euro-2020, deoarece acesta necesită doar o singură doză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.