Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este spirulina şi la ce ne ajută?

spirulina

Spirulina este adesea clasificată ca o algă verde-albăstruie, ceea ce nu este în totalmente adevărat. Pentru a fi mai precis, acestea sunt cianobacterii fotosintetice, nicidecum un organism eucariot precum algele. Cu toate acestea, clasificarea nu ar trebui să ne intimideze. Spirulina arată ca o algă obișnuită - verde închis sau maro. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate (fundul mărilor, oceanelor și lacurilor) şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei.

Se crede că beneficiile spirulinei sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. A fost folosită în mod activ pentru a trata multe boli. Utilizarea algelor a fost uitată pentru o perioadă de timp. Dar, în urma popularității unui stil de viață sănătos, și-au amintit din nou de această microalgă.

Spirulina este cunoscută sub diferite forme, precum super-aliment, hrana viitorului, alga numărul 1. Includerea spirulinei în alimentație este promovată de toți fanii unui stil de viață sănătos. Și ei au dreptate.

La ce ajută spirulina?

Este mult mai ușor să indicați care vitamine și minerale nu sunt în spirulina, decât să enumerați substanțele benefice pe care le conține.

Compoziția algelor este dominată de proteine ​​vegetale, beta-caroten, vitaminele B, C și D, iod, fosfor, potasiu și sodiu. Toate aceste substanțe din complex aduc mari beneficii organismului:

  1. Spirulina te umple rapid și pentru o lungă perioadă de timp cu nutrienţi. Consumul regulat va ajuta la reducerea dimensiunii porțiilor de mic dejun, prânz și cină. În același timp, toți nutrienții sunt complet absorbiți - organismul le procesează în energie curată. Și asta cu un conținut minim de calorii al produsului. De aceea, este adesea utilizată spirulina pentru slăbit.
  2. Substanţele utile conţinute în spirulină sunt implicate în procesele metabolice. Consumul regulat de alge vă ajuta la accelerarea metabolismului - acest lucru este important pentru cei care duc un stil de viață sedentar.
  3. Compoziția echilibrată de vitamine și minerale a algelor ajută la îmbunătățirea stării pielii, părului și unghiilor. Spirulina pudră este adesea folosită ca componentă în măștile și scruburile cosmetice. Iar tablete spirulină sunt folosite ca supliment nutritiv „pentru frumusețe”.
  4. Spirulina curăță organismul de toxine, eliminând substanțele nocive.
  5. Algele ajută la „normalizarea” tensiunii arteriale și la îmbunătățirea proprietăților sângelui. Este adesea recomandat ca supliment alimentar pentru vegetarieni pentru a preveni anemie.
  6. O întreagă gamă de substanțe utile din spirulina ajută la întărirea sistemului imunitar.
  7. Algele marine conțin un nivel ridicat de vitamine B, care au un efect benefic asupra stării psihice. Este o prevenire eficientă a stresului, insomniei, iritabilității și tulburărilor de anxietate.
  8. Spirulina bio este o sursă enormă de antioxidanți, care contribuie la reînnoirea rapidă a celulelor din organele interne, ceea ce este important pentru persoanele cu boli cronice ale plămânilor și ale sistemului cardiovascular.
  9. Se crede că spirulina în combinație cu antihistaminice ajută să facă față consecințelor severe ale alergiilor la polen și păr de animale.

Spirulina pudră sau capsule?

Spirulina se usucă înainte de a ajunge în magazine. Și toată lumea are de ales - alge sub formă de pulbere sau tabletă. Să ne dăm seama care formă de produs este mai convenabilă.

Spirulina pudră are un gust foarte specific. Ca să descriem mai bine, nu cel mai plăcut - amar, acru. Algele marine zdrobite sunt folosite în principal pentru a face măști de față și de păr. Dar există și persoane curajoase care includ în alimentație spirulina pudră - gătesc supe, smoothie-uri și chiar salate. Doar că rețeta trebuie completată cu o mulțime de condimente sau siropuri dulci atunci când vine vorba de un cocktail. În caz contrar, din cauza gustului neplăcut al algelor marine, va fi greu de mâncat.

Există un punct important atunci când adăugați spirulina într-un fel de mâncare. Unele dintre substanțele utile „se evaporă” în timpul prelucrării termice. Se pare că nu primiți întreaga cantitate de vitamine și minerale la care vă așteptați. Prin urmare, dacă utilizați spirulina în gătit, atunci numai în preparate reci.

Tablete spirulina sunt o formă mult mai convenabilă pentru introducerea algelor în dietă, fără gust neplăcut şi cu o gamă întreagă de substanțe utile organismului fără modificări cardinale în meniu. Tabletele practic nu au contraindicații și este convenabil să le purtați cu dvs..Spirulina preţ variază în dependenţă de numărul de tablete care se conţin în cutie.

Spirulina bio conține oligoelemente și minerale esențiale, care sunt asimilate în mod ușor și natural de către organismul uman.

Acum vă este mult mai uşor să faceţi o alegere în favoarea cărui supliment să introduceți în dietă pentru un stil de viaţă sănătos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.