Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce însemnă Unirea Republicii Moldova cu România? Vlad Bilețchi: Este un teren de speculație a viselor și despre culoarea năzuințelor poporului (video)

romania mare

Activistul Vlad Bilețchi, care promovează unirea Republicii Moldova cu România, a povestit în cadrul unui interviu cu jurnalista Natalia Morari ce ar însemna o eventuală unire între cele două state frățești.

În cadrul emisiunii, Bilețchi a spus că unirea R. Moldova cu România ar aduce doar beneficii pentru cetățenii ambelor state, iar un argument adus de el este faptul că, doar în 2023, un procent din PIB-ul României a mers pentru întreținerea țării noastre, transmite Știri.md.

În 2023, un procent din PIB-ul României a mers pentru întreținerea R. Moldova. Noi, statul, nu avem bani pentru a ne plăti facturile, noi ca stat nu avem bani. În cazul în care R. Moldova se va uni cu România, autoritățile de la București vor trebui să-și asume datoriile pe care le are țara noastră, însă cu cât mai târziu se va întâmpla acest lucru, cu atât va fi mai rău”, a declarat Bilețchi.

Politicianul a spus că, de mai bine de 10 ani, R. Moldova nu mai este o țară independentă, întrucât se află la întreținerea altor state.

În ultimii 12 ani de zile, R. Moldova este un stat aflat la întreținere, noi suntem cei care umblă în toată lumea și cerem bani. Mie mi-ar plăcea, teoretic, ca R. Moldova să fie un stat puternic și să ne gândim „încotro ne îndreptăm”. Noi nu gândim, nouă ni se spune foarte clar ce trebuie să facem. Eu sper că mai sunt cetățeni care știu că politicienii noștri stabilesc curentul politic al R. Moldova. La noi sunt trei ambasade de bază care stabilesc acest lucru. Este vorba despre Delegația UE, Ambasada SUA și cea a Federației Ruse, care în ultimul timp au tot mai puțină influență. În ultimii ani, politicienii noștri au fost controlați de aceste ambasade”, a punctat Bilețchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.