Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce jucătoare au fost alese pentru lotul naţionalei de handbal pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku

minge handbal

Înainte de a participa la Campionatul European sub 17 ani din Slovenia, naţionala condusă de Carmen Buceschi şi Mia Rădoi va fi prezentă în perioada 21-27 iulie la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, anunță MEDIAFAX.

România se numără printre cele opt naţionale participante în turneul feminin, alături de Franţa, Olanda, Spania, Ungaria, Elveţia, Cehia şi Azerbaidjan. Tricolorele fac parte din Grupa A alături de primele trei naţionale enumerate, iar debutul este pe 22 iulie, cu Spania.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Staff-ul tehnic s-a decis asupra lotului de 15 jucătoare care vor evolua la FOTE:

Oana Doina Borş, Andreea Alexandra Coman, Alicia Maria Gogîrlă, Maria Valentina Ion, Carla Ariana Lăcătuş, Corina Elena Romina Lupei, Ioana Rebeca Necula, Georgiana Adelina Olaru, Alexandra Sorina Perianu, Andreea Loredana Prescură, Raluca Nicoleta Rădoi, Andreea Roxana Sandu, Angela Ştefania Stoica, Bianca Andreea Tîrle, Elena Bianca Voica.

La precedenta ediţie care a avut loc la Gyor, România a câştigat medalia de argint, după o finală pierdută în faţa Ungariei cu 30-23. După FOTE, naţionala U17 va ajunge la Campionatul European, programat în perioada 1-11 august.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

Ce a declarat Carmen Buceschi, antrenor principal, înainte competiţiilor la care naţionala U17 va fi prezentă:

„Mergem cu gânduri măreţe înspre FOTE şi cu gânduri mai bune spre Campionatul European. Sperăm să reuşim în ambele competiţii, să venim cu rezultate bune”

„La FOTE suntem în grupa mai dificilă, dar fiecare meci este foarte important indiferent care ar fi adversarul. Tratăm toate jocurile cu maximă seriozitate. În sinea noastră, în colectivul nostru avem obiective, dar ne gândim totuşi că trebuie să joace toate fetele la FOTE. Este un calendar destul de greu, obositor, imediat după Baku plecăm la Campionatul European, nu avem foarte mult timp între competiţii. Aşa că toate fetele trebuie să fie în formă maximă, să fie sănătoase”

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’ ,

„Foarte multe fete au jucat în ultimul sezon şi la junioare 1, au ridicat destul de mult nivelul. Sunt fete talentate şi foarte serioase, muncitoare”

„E foarte greu să renunţi la anumite fete (n.r. cu referire la faptul că staff-ul a fost nevoit să se limiteze la 15 jucătoare, conform regulamentului la FOTE). E foarte greu să-i spui unui copil că nu poate să vină, dar acestea sunt regulile, jucăm după ele. Din păcate, în cursul anului au mai intervenit şi accidentări. Mălina Bichir a suferit o operaţie de ligamante, Raissa Marin a suferit chiar azi o intrevenţie la ligamente, aşadar nu pot fi aici, la momentul acesta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.