Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE lansează o consultare privind revizuirea directivelor privind energia din surse regenerabile şi eficienţa energetică

www.newsweek.com
panouri solare

Comisia Europeană a luat primele măsuri în procesul de revizuire a Directivei privind energia din surse regenerabile şi a Directivei privind eficienţa energetică, invitând cetăţenii şi părţile interesate să îşi prezinte observaţiile cu privire la două foi de parcurs, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Revizuirea ambelor directive va fi esenţială pentru a identifica modul în care politicile din domeniul energiei din surse regenerabile şi al eficienţei energetice vor contribui la îndeplinirea obiectivelor ambiţioase în materie de climă şi de mediu ale Pactului verde. Revizuirile fac parte dintr-un proces mai vast, bazat pe adoptarea viitoare a planului privind obiectivele climatice.

Foaia de parcurs referitoare la Directiva privind energia din surse regenerabile va stabili dacă obiectivul UE de a obţine cel puţin 32% din energie din surse regenerabile până în 2030 ar trebui ridicat şi dacă alte părţi ale directivei necesită modificări în conformitate cu Pactul verde, inclusiv cu strategia privind biodiversitatea.

Citește și: Situație DRAMATICĂ în plină criză! Număr tot mai mic de paturi pentru bolnavi și o lipsă acută de medici infecționiști

Foaia de parcurs referitoare la Directiva privind eficienţa energetică va evalua măsura în care normele în vigoare sunt adecvate pentru atingerea obiectivului stabilit în materie de eficienţă energetică de cel puţin 32,5% pentru 2030. Cele două foi de parcurs rămân deschise pentru observaţii până la 21 septembrie. Următoarea etapă a revizuirii directivelor va fi o consultare publică deschisă, mai târziu în cursul acestui an.

"Pentru a atinge obiectivele ambiţioase ale Pactului verde european, am început să evaluăm impactul unor obiective mai ambiţioase privind clima pentru 2030, precum şi diferitele scenarii pentru a ajunge acolo. Este clar că fiecare cale către neutralitatea climatică necesită extinderea şi accelerarea producţiei de energie din surse regenerabile, precum şi consolidarea acţiunilor noastre în materie de eficienţă energetică. Trebuie să luăm în considerare toate instrumentele de care dispunem pentru a ne atinge scopul. Aceste foi de parcurs sunt începutul unui proces care va orienta viitoarele noastre acţiuni stabilite pentru iunie 2021", a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson.

La 11 decembrie 2019, Comisia a prezentat Pactul verde european, care descrie obiectivul ambiţios al Europei de deveni, până în 2050, prima regiune din lume care este neutră din punct de vedere climatic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.