Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mai cumpără românii de pe Facebook: permis de conducere fals, cu 2.000 de euro

permis de conducere

Un român și-a cumpărat un permis de conducere din Germania, prin intermediul Facebook, pentru care a plătit suma de 2.000 de euro.

Documentul a fost falsificat după modelul permisului de conducere din Marea Britanie. Ulterior, a mers cu permisul fals la Serviciul de Permise de Conducere din Alba Iulia pentru a fi preschimbat în unul românesc.

Angajații serviciului și-au dat seama că documentul nu este real și au sesizat Poliția. A rezultat un dosar penal înregistrat la Judecătoria Aiud, bărbatul fiind acuzat de două infracțiuni: complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, notează Ziare.com.

Potrivit anchetatorilor, în luna iulie a anului 2020, inculpatul, în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, a găsit prin intermediul platformei de socializare Facebook o persoană care i-a promis că-i va obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile britanice, fără a fi necesar să urmeze cursurile vreunei şcoli de şoferi.

Bărbatul riscă până la 3 ani de închisoare

Acesta a pus la dispoziția persoanei respective datele sale de identificare, precum și poza sa în vederea falsificării documentului denumit Driving Licence, achitând în schimbul acestuia suma de 2.000 euro prin intermediul serviciului bancar Moneygram, inculpatul intrând în posesia permisului de conducere falsificat în cursul lunii august 2020.

„Ulterior, în data de 18.09.2020, inculpatul s-a deplasat la SRPCIV ocazie cu care a depus o documentaţie în vederea preschimbării permisului de conducere, folosind inclusiv permisul de conducere falsificat cu denumirea Driving Licence, emis pe numele său de către autorităţile britanice, valabil pentru categoriile B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q, deşi cunoştea faptul că acest document oficial era falsificat întrucât nu susţinuse vreo testare teoretică ori practică în acest sens”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.