Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce plante te pot ajuta să dormi mai bine în timpul nopților caniculare

dormit somn

Chiar dacă pare greu de crezut, o simplă cană de ceai din planta potrivită poate fi secretul unui somn odihnitor, în ciuda căldurii.

După o zi agitată la muncă, alege să te relaxezi cu ajutorul unei căni de ceai cald înainte de a te băga în pat. În felul acesta, organismul tău se va destinde iar efectul calmant al plantelor te vor ajuta să te odihnești mai bine pe parcursul nopții.

Astfel, dimineață te vei trezi plin de energie, odihnit și pregătit pentru provocările noii zile, anunță Clicksanatate.ro.

Citește și: Remediul care te poate scăpa de sforăit

Iată care sunt plantele indicate pentru această stare de bine matinală:

Valeriana combate anxietatea

Celebra plantă, datorită efectului său calmant, este folosită încă din antichitate pentru prepararea anumitor medicamente. Uleiurile sale esențiale au proprietăți relaxante, care combat cu succes atât stresul, cât și anxietatea. O simplă cană de ceai de valeriană te va ajuta să ai un somn neîntrerupt, să dobândești o stare de calm. Ai grijă totuși să nu depășești un maxim de 3 căni pe zi.

Levănțică, pentru un somn adânc

Atât valeriana, cât și levănțica favorizează somnul profund și odihnitor. Se pot consuma sub formă de ceai sau poți să le folosești sub formă de ulei în aromaterapie.

Mintea, corpul, sufletul tău vor fi invadate de o stare euforică de bine, eliminând orice formă de stres sau anxietate ori depresie. Un truc destul de eficient ar fi acela să îți stropești pernele sau lenjeria de pat cu câteva picături de apă în care să adaugi câteva picături de ulei esențial din aceste plante. Dacă vrei să duci starea de relaxare la cote și mai înalte, ia două-trei crenguțe de levănțică sau de valeriană și pune-le în apa ta de baie. Poți chiar să optezi pentru un gel de duș pe baza acestor plante. Și spa-ul vine în casa ta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.