Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce pregătesc SUA: Echipa SEAL care l-a ucis pe Osama Bin Laden, la graniţa Coreei de Nord / VIDEO

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Membrii unității speciale care l-a eliminat pe Osama bin Laden iau parte la manevrele militare ce au loc în Coreea de Sud pe fondul tensiunilor tot mai mari cu regimul de la Phenian. Seal Team 6, echipa specială care l-a ucis pe fostul lider al-Qaida în mai 2011, ia parte la exercițiile militare din Coreea de Sud, anunță presa de la Seul, citată de site-ul australian news.co.au. Oficialii americani nu au confirmat informațiile, dar au precizat că la operațiunile navale, terestre, aeriene și speciale iau parte 17.000 de militari.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Manevrele militare au început la numai o zi după ce SUA au trimis în Coreea de Sud scutul antirchetă THAAD. Printre trupele de elită care iau parte la operațiuni se află Army Rangers, Delta Force și Green Berets. Publicația sud-coreeană JoongAng Daily spune că trupele de elită simulează o posibilă operațiune de eliminare a lui Kim Jong-un, o informație negată însă de fostul comandant al Marinei SUA Gary Ross.

Citeşte şi: Rusia ia Turcia peste picior: Moscova umilește Ankara pe tema armelor chimice din Siria

Donald Trump a reafirmat marți că este pregătit 'să rezolve problema' nord-coreeană fără ajutorul Chinei, în contextul în care un port-avion american se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, stârnind furia Phenianului, transmite AFP, conform Agerpres. "Coreea de Nord caută probleme. Dacă China se va decide să ajute, ar fi formidabil. Dacă nu, vom rezolva problema fără ei! SUA", a scris Trump pe contul său personal de Twitter, la câteva zile după un summit cu omologul său chinez Xi Jinping.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

Președintele american pare de asemenea să condiționeze negocierile comerciale între primele două puteri economice mondiale de chestiunea nord-coreeană: "I-am explicat președintelui chinez că un acord comercial cu SUA ar fi mai bun pentru ei dacă ar rezolva problema nord-coreeană!". Washingtonul a anunțat în week-end că portavionul USS Carl Vinson și navele sale de escortă se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, deși inițial trebuiau să ajungă în Australia. Coreea de Nord a denunțat această desfășurare, spunând că este 'lipsită de rațiune' și declarându-se pregătită de 'război', într-un moment în care tensiunile sunt tot mai mari în regiune. Donald Trump l-a primit joi și vineri pe Xi Kinping la reședința sa privată din Florida pentru o primă întâlnire plasată sub semnul cordialității. Încă dinainte de acest summit, Trump a anunțat, într-un interviu la 2 aprilie pentru Financial Times, că este pregătit 'să rezolve' singur problema nord-coreeană în cazul în care China ar tergiversa prea mult timp chestiunea. Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat din nou vineri că SUA sunt pregătite "să acționeze singure dacă China nu este capabilă să se coordoneze cu noi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.