Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce să mănânci ca să nu te îmbolnăveşti de cancer

twitter.com
alimente post

În ţara noastră, aproape 80.000 de persoane sunt diagnosticate an de an cu cancer, spun cele mai recente statistici. Unul dintre factorii care duc la apariţia acestei maladii de temut este alimentaţia nesănătoasă. De aceea, este important să învăţăm să ne hrănim corect să avem trei mese regulate pe zi, care să conţină mâncăruri sănătoase.

Există alimente care, datorită compuşilor care intră în alcătuirea acestora, au rol de a preveni cancerul, dar şi de a stopa înmulţirea celulelor canceroase la persoanele care au deja boala. O combinaţie potrivită de alimente poate ajută la prevenţia bolii. Un nou plan alimentar conceput în America arată faptul că o masă ideală este formată din legume (două treimi) şi proteine animale (o treime), potrivit Sfatul Medicului.

Citeşte şi: STUDIU - Inflamația 'antrenează' pielea pentru o însănătoșire mai rapidă

Acest plan american este un instrument important în lupta împotriva cancerului, potrivit American Institute for Cancer Research. Iată despre ce este vorba:

1. Alege fructe şi legume colorate, dar şi verdeţuri

Fructele şi legumele sunt bogate în antioxidanţi, care ajută în lupta împotriva cancerului. Cu cât sunt mai colorate, cu atât mai multe substanţe nutritive conţin.

De asemenea, o alimentaţie bogată în legume şi fructe scade riscul de obezitate, care este factor de risc pentru apariţia mai multor tipuri de câner: de esofag, de rinichi, şi de colon. Mănâncă în fiecare zi verdeţuri, legume portocalii şi legume de culoare roşie, susţin specialiştii americani.

2. Mic dejun anticancer

Acidul folic este un compus important care oferă protecţie contra cancerului de colon, de rect şi de san. Îţi poţi începe dimineaţă cu un aport important de acid folic dacă la micul dejun ai grij să să te hrăneşti cu creale integrale, suc natural de portocale, pepene galben şi pepene roşu, dar şi mure şi căpşuni.

Alte surse bune ale acestei substanţe sunt ouăle, sparanghelul, dar şi frunzele de spanac şi cele de salată. Seminţele crude de floarea-soarelui sunt şi ele o alegere excelenţă.

3. Roşiile, legumele excelente

Licopenul, o substanţă cere se găseşte în tomate şi care le da acestora şi culoarea roşie, este cunoscut pentru faptul că previne apariţia celulelor canceroase în organism.

Mai multe studii au descoperit că persoanele care consumă cu regularitate roşii sunt mai puţin expuse unor tipuri de cancer, printre care cel de prostată. Le poţi consumă în salate sau sub formă de suc.

Încearcă să renunţi la mâncărurile procesate, căci pot conţine substanţe care favorizează apariţia acestei maladii.

4. Ceaiurile pot preveni cancerul

Probabil nu te-ai gândit niciodată că banalul ceai, în afară că îţi potoleşte setea, are şi rol de prevenţie contra cancerului. Cel mai bun este ceaiul verde, datorită numărului mare de antioxidanţi pe care îl conţine acest ceai.

Mai multe studii de laborator au arătat că ceaiul verde a încetinit procesul de înmulţire a celuleor canceroase în cazul tumorilor la colon, ficat, san şi în cazul cancerului de prostată.

5. Consumă cât mai mulţi struguri

Resveratrolul, o substanţă care se găseşte în coajă strugurilor roşii are proprietăţi anticancer, de aceea este ideal să incluzi aceste fructe în alimentaţie cât de des poţi. Au proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. Alte fructe şi legume recomandate sunt afinele, fasolea roşie, salată, varză kale, căpşunile, zmeură.

Citeşte şi: Descoperire REVOLUŢIONARĂ: Cercetătorii, la un pas să VINDECE obezitatea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.