Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce săa discutat la întâlnirea dintre ambasadorul Poloniei şi preşedintele Comisiei pentru cultură

Polonia

Libertatea de expresie şi a libertăţii presei constituie trăsături esenţiale ale unei societăţi democratice, a afirmat, joi, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, Georgică Severin, la întrevederea cu noul ambasador al Republicii Polone în România, Marcin Bartlomiej Wilczek.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Senatului, Severin a fost interesat să afle de la ambasadorul polonez măsurile de reformă în planul conducerii, organizării şi finanţării pe care Guvernul Poloniei le are în vedere în ceea ce priveşte televiziunea naţională, menţionând faptul că şi în ţara noastră este discutată situaţia SRTV. "În acest sens, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului a menţionat propunerea legislativă pe care domnia sa, alături de alţi parlamentari, a înaintat-o pe data de 17 februarie la Camera Deputaţilor, în calitate de primă Cameră sesizată, şi care are în vedere îmbunătăţirea activităţii de management pentru postul naţional de televiziune", precizează comunicatul.

A fost convenită stabilirea unei consultări permanente a Comisiei cu Ambasada Republicii Polone pentru asigurarea unei promovări extinse a acţiunilor culturale comune în rândul publicului din România. În cadrul întrevederii, senatorul Severin a făcut o prezentare a activităţii Comisiei şi a instituţiilor aflate sub autoritatea acestei structuri permanente a Senatului (Ministerul Culturii, CNA, ICR, SRTV, SRR). Cu acest prilej, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului a reafirmat întreaga sa disponibilitate pentru consolidarea colaborării bilaterale româno-poloneze pe palierele cultural şi de media, fiind subliniată de ambele părţi atât importanta diplomaţiei parlamentare (avantajată de gradul ridicat de reprezentativitate), cât şi faptul că valorile culturale constituie un liant solid pentru cele două ţări ale noastre care "împărtăşesc un trecut de prietenie".

La rândul său, Marcin Wilczek a afirmat că "cele două ţări au foarte mult de oferit în plan cultural", evidenţiind rolul central pe care Institutul Polonez la Bucureşti şi Institutul Cultural Român de la Varşovia îl au în efortul comun de promovare reciprocă a valorilor culturale autentice. De asemenea, ambasadorul Poloniei a salutat colaborarea foarte bună de la nivelul organizaţiilor şi instituţiilor culturale din teritoriu atât din România, cât şi din Polonia, care organizează multiple proiecte în ambele ţări, fiind exprimată convingerea că Noul Plan de Acţiune pentru perioada 2016-2020 va contribui la dinamizarea colaborării bilaterale în plan cultural. La eveniment, care se înscrie în seria consultărilor periodice pe domeniul de specialitate, pe care Comisia pentru cultură şi media a Senatului le are cu reprezentantele diplomatice prezente la Bucureşti, a mai luat parte Grzegorz Cyganowski, secretar I al Ambasadei poloneze, mai informează comunicatul, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.