Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce salariu încasează Patriarhul Daniel, liderul BOR / Ce salariu are un preot in 2024

b1tv.ro
patriarhul daniel

Patriarhul Daniel, în calitate de lider suprem al Bisericii Ortodoxe Române, ocupă cea mai înaltă funcție și primește un salariu adecvat acestei poziții prestigioase.

Astfel, Patriarhul Daniel incaseaza un salariu de aproximativ 25.000 de lei

Conform datelor publice, venitul lunar al Patriarhului Daniel este de aproximativ 25.000 de lei. Acesta este comparabil cu salariul unui președinte de Senat sau al unui președinte al Camerei Deputaților, fiind de aproximativ cinci ori mai mare decât cel al unui preot obișnuit.

Ce salariu are un preot in 2024?

În ceea ce privește salariile preoților din România în anul 2022, acestea au fost stabilite conform legii salarizării unitare, bazându-se pe nivelul de studii și vechimea în funcție.

Un preot cu studii superioare de gradul I primea, în 2022, un salariu minim brut de 4.000 de lei, pe când un preot de gradul II, 3.900 de lei. Un preot definitiv beneficia de un salariu de 3.850 de lei în 2022, iar unul la început de carieră de 3.700 de lei pe lună

În cazul unui preot cu studii medii de gradul I, salariul era de 3.700 de lei anul trecut, iar pentru unul definitiv, 3.650 de lei, diferența dintre cele două categorii fiind relativ mică, informează Fanatik.

Un preot debutant cu studii medii câștiga în 2022 doar 3.550 de lei. În contrast, un episcop atingea venituri lunare de peste 5.000 de lei. Mitropolitul beneficiază de un salariu mai mare, ajungând la 7.500 de lei lunar, în timp ce Patriarhul câștigă peste 8.000 de lei pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.