Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce scrie presa americană despre reacția lui Dragnea și Tăriceanu la comunicatul Departamentului de Stat al SUA

presa

Washington Post a analizat reacţia pe care au avut-o Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu la comunicatul emis de departamentul de stat al Statelor Unite.

Liderii coaliţiei de stânga, aflată la guvernare, au respins criticile din partea Departamentului de Stat american, prin care autorităţile din Statele Unite îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificările legilor justiţiei, spunând că acestea ar putea fi în defavoarea eforturilor depuse în ultimii ani în încercarea de a pedepsi corupţia detectată la nivel înalt, scrie Washington Post.

Într-o declaraţie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea au spus că Washington „ar trebui să aibă încredere în Parlamentul României care încearcă să consolideze independenţa sistemului de justiţie”.

ULTIMA ORĂ - Parlamentul a adopat legea prevenirii: noile măsuri care pun frână abuzurilor

Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului României să „respingă propunererile care slăbesc puterea legii şi care pun în pericol lupta împotriva corupţiei”.

România a fost lăudată în ultimii ani pentru eforturile de a diminua corupția de la nivel înalt, mai scrie cotidianul american.

„Totuși, guvernarea de stânga de la București vrea acum să peticească sistemul justiției într-un mod în care ar slăbi eforturile anti-corupție și ar proteja figurile de rang înalt în fața justiției”, se spune în articolul Washington Post.

ULTIMĂ ORĂ - Decizie BOMBĂ a Opoziției: Se pregătește o plângere PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea

Planul coaliției de guvernare a declanșat noi proteste masive în toată România, cu zeci de mii de oameni ieșiți în stradă, se mai spune în materialul care preia o știre Associated Press.

„Dragnea și Tariceanu au caracterizat declarația SUA ca fiind "de neînțeles". Amândoi se confruntă cu probleme în justiție, fiind acuzați pentru fapte de corupție și susțin că acțiunile anti-corupție sunt motivate politic", scrie publicația americană.

Într-un comunicat fără precedent pentru relaţiile diplomatice dintre cei doi aliaţi, Departamentul American de Stat le-a transmis luni seară politicienilor de la putere să renunţe la modificările legilor Justiţiei: ”îndemnăm insistent Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”.

Fără să apară în faţa camerelor, printr-un comunicat de presă semnat doar de ei, şefii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au răspuns că modificarea legilor Justiţiei va continua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.