Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se mai întâmplă cu piața petrolului după atacurile din Arabia Saudită: Anunțul unui ministru iranian, în timpul unei călătorii la Moscova

rafinarie lukoil

Ministrul iranian al petrolului, Bijan Zanganeh, a declarat miercuri în timpul unei călătorii la Moscova că piața mondială a petrolului se află într-o stare normală în urma atacurilor asupra infrastructurii de petrol din Arabia Saudită de la începutul acestei luni, potrivit Reuters, conform Mediafax.

În prezent, există un mic surplus pe partea de ofertă a pieței de petrol, a spus el pentru reporteri. El a adăugat că Teheranul nu a întreprins niciun demers pentru a crește tensiunile în regiunea Golfului.

Bayern Munchen scrie istorie - Primul jucător care marchează patru goluri într-un meci din Liga Campionilor, după aproape patru ani

„Încercăm mereu să păstrăm securitatea Golfului Persic și stabilitatea și pacea în regiune”, a spus el.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, care este cel mai mare producător de petrol la nivel mondial. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzațiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.