Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune PNL despre varianta unui guvern de uniune naţională

deal acord maini pact

După venirea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD şi izolarea lui Victor Ponta la Palatul Victoria, Puterea şi Opoziţia par să fi redescoperit farmecul dialogului. Unele voci susţin chiar ideea unui guvern de uniune naţională, după o ipotetică demisie a lui Victor Ponta. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a exclus vineri posibilitatea creării unui guvern de uniune naţională.

Vezi şi: ATAC iesit din comun la PSD: O masina uzata, care nici piese de schimb nu are

"Nu s-a pus problema de aşa ceva, exclud o asemenea variantă (n.r. guvern de uniune naţională). (...) Eu îmi doresc să văd că la masa discuţiilor mai devreme sau mai târziu vom ajunge la o deblocare a situaţiei, pentru că în momentul acesta încercăm un dialog. Mi-aş dori să putem să-l purtăm pe teme de interes public, vorbim de legea salarizării în domeniul bugetar, infrastructură", a spus Gorghiu la Şcoala Politică a Tineretului Naţional Liberal, care se desfăşoară la Eforie Nord.

Ea a motivat că "izolarea" premierului Victor Ponta a creat mediul propice pentru dialogul cu PSD.

"Nu ştiu dacă lucrurile vor merge în direcţia pe care noi, cei din PNL, ne-o dorim, dar vestea bună este că izolarea premierului şi a populismului de care a dat dovadă în ultima vreme a creat mediul propice pentru consultări şi dialog", a spus Gorghiu.

Vezi şi: Blaga: Victor Ponta reprezintă eșecul tânarului politician / VIDEO

Şi Vasile Blaga a exclus posibilitatea realizării unui guvern de uniune naţională. El a spus că anumite teme de interes naţional trebuie discutate între Putere şi Opoziţie.

"Tipul de consens de tip idilescian, Opoziţia să tacă, nu ar fi sănătos pentru viaţa politică românească. Există puncte de vedere de stânga şi de dreapta. Trebuie să existe o concurenţă în viaţa politică. Asta nu înseamnă că trebui să ne înjurăm şi trebuie neapărat să facem din orice o temă de măcel politic. Nu, dar consens, consens, concurenţă, concurenţă", a adăugat Blaga, potrivit Agerpres.

El a subliniat că "principalul duşman al PNL este PSD, indiferent cine îl conduce".

Vezi şi: Ponta îl vrea pe Dragnea înapoi în Guvern

Vezi şi: Ponta: L-aș lăsa Premier pe Oprea. NU demisionez!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.