Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Severin despre pedeapsa de 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare

severin

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a fost condamnat de ÎCCJ la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită și trafic de influență. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Adrian Severin a precizat că va face apel, iar decizia este monstruoasă pentru că este nevinovat.

”Acum câteva minute am aflat din presă, întrucât nu s-a comunicat nimic oficial, că ÎCCJ a hotărât condamnarea mea în scandalul "Sunday Times". Aceasta în ciuda faptului că în dosar nimic nu susține o asemenea concluzie. Nu cunosc încă argumentele pe care se întemeiază ea și le voi comenta atunci când le voi afla. Consider că hotărârea este monstroasă nu doar în raport cu nevinovăția mea dovedită și pe care o susțin cu tărie în continuare dar și în raport cu ceea ce este de așteptat ca niște judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei rușini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară. Voi face apel și voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe lașitatea mea”, a scris Adrian Severin pe Facebook.

Adrian Severin a fost trimis în judecată în urmă cu 2 ani, după ce a fost acuzat că în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnaliști de la publicația britanică "The Sunday Times", care efectuau o investigație sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, și a votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care aceștia pretindeau că o susțin, pe de altă parte.

Potrivit DNA, în vederea încasării sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele două persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.