Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Tăriceanu despre o candidatură la Primăria Capitalei

Calin-Popescu-Tariceanu1[1]

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu va candida la Primăria Capitalei și a repetat că formațiunea politică va merge singură la alegerile locale.

”Nu. Am spus că nu candidez. Am mai spus-o şi săptămâna trecută de câteva ori. Aceasta este o întrebare la care nu am încă un răspuns. Împreună cu conducerea ALDE căutăm o soluţie pentru un candidat respectabil, respectat de bucureşteni, un nume care să aibă o anumită autoritate, o performanţă politică, profesională care să-l recomande, nu e foarte uşor...Ceea ce vă pot reconfirma este decizia pe care am luat-o aici, în această sală, la începutul săptămânii, mai exact luni (25 ianuarie 2016), cu colegii mei să mergem singuri la alegerile locale. Să participăm ca partid de sine stătător, să nu mergem într-o alianţă electorală. Din experienţa politică şi a mea şi a altora, alianţele electorale la locale nu s-au dovedit eficiente. Sigur, USL a fost, poate, o excepţie de la regulă, dar ca să folosesc o formulă cunoscută în politică, în alegerile locale două liste adună mai multe voturi decât o singură listă. Cu alte cuvinte, nu funcţionează aritmetica simplă la alegerile locale: unu şi cu unu fac întotdeauna doi. La alegerile parlamentare, modalitățile acestea politice de alianţe sunt practicate şi aduc alte rezultate”, a declarat copreședintele ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a comentat și pe marginea colaborărilor în consiliile locale, municipale sau județene și a spus că exclude una cu partidul Mișcarea Populară.

”Naturală? Atâta timp cât sunt partide democratice reprezentate în Parlament, chestiunea naturaleței este discutabilă. Nu ştiu dacă acesta este cel mai bun criteriu, fiindcă trebuie să fie un criteriu pragmatic, legat de program. Dacă programele sunt compatibile, şi nu numai programele, ci şi comportamentul, calitatea oamenilor, capacitatea lor de a-şi respecta angajamentele. La prima vedere, unii ar fi tentaţi să spună că nu există compatibilitate între ALDE, care este partid liberal şi PSD. Or, liberalii au făcut cu PSD alianţa USL, care a câştigat un procentaj extraordinar din încrederea oamenilor. Deci această problemă de compatibilitate, astăzi, după ce USL a obţinut succesul pe care l-a obţinut în 2012 şi a reuşit buna guvernare timp de trei ani şi jumătate, cred că nu este cel mai important criteriu”, a mai comentat copreședintele ALDE.

Întrebat din nou dacă PSD are de gând să pună în discuție revocarea lui din funcția de președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu spune că nu a discutat încă cu Dragnea acest subiect.

”Am discutat cu domnul Dragnea, n-am discutat despre acest subiect. Dar cu domnul Dragnea ne consultăm din când în când. Domnia sa a avut o agendă mai aglomerată în ultima perioadă, a fost în vizita din Israel, şi la Bruxelles. Vă pot spune că am discutat telefonic când era la Bruxelles, dar nu am discutat acest subiect. Am convenit cu domnul Dragnea ca săptămâna viitoare să ne întâlnim şi să înscriem pe agenda de discuţii multe puncte: începerea sesiunii parlamentare şi alte lucruri. N-am stabilit încă o listă de subiecte, nu vă pot spune în momentul de faţă nimic”, a mai spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.