Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE: Suspendarea spațiului Schengen ar putea perturba economia europeană

comisia europeana

Comisia Europeana a avertizat joi ca o suspendare a spatiului Schengen de libera circulatie ar putea avea un potential efect perturbator asupra cresterii economice europene, transmite AFP.

'O suspendare mai generalizata si masuri care ar afecta realizarile pietei interne ar putea avea în mod potential un impact perturbator asupra cresterii economice', atrage atentia executivul comunitar în previziunile sale economice de iarna.

Acesta scoate în evidenta riscurile economice legate de sosirea masiva de refugiati pe teritoriul Uniunii Europene, notând ca 'perceptia opiniei publice în fata numarului în crestere de refugiati ar putea avea un impact negativ asupra încrederii în economie, încetinind astfel consumul familiilor'.

În consecinta, Comisia face apel la 'depasirea la nivelul UE a provocarilor politice majore, cum ar fi gestionarea fluxurilor de migratie'.

În prezent, sase din cele 26 de tari din spatiul Schengen au introdus controale temporare la frontiere, Austria, Germania, Danemarca, Suedia si Norvegia pentru a tine sub control afluxul de migranti, iar Franta ca raspuns la amenintarea terorista.

Uniunea Europeana se pregateste pentru o prelungire exceptionala de pâna la 2 ani a termenului de aplicare a acestei masuri, în conditiile în care cel prevazut de legislatia actuala, de sase luni, se apropie de expirare în unele state.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.