Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce trebuie să facă preoții în mediul virtual

basilica.ro
Apostolul Toma Mitropolitul Nifon

Clericii din Arhiepiscopia Târgoviștei au participat marți, 25 ianuarie, la conferința administrativă lunară intitulată „Misiunea Bisericii în mediul on-line. Reguli de bună practică și fake news”. În cadrul conferinței au fost dezbătute teme precum pastorația și catehizarea creștinilor prin intermediul platformelor online.

La evenimentul organizat online, pe platforma ZOOM, au participat preoții din protopopiatele Târgoviște Sud, Titu și Găiești împreună cu protoiereii și preoții consilieri de la Centrul Eparhial.

În intervenția avută, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, a subliniat necesitatea de intensificare a catehizării și a misiunii pastorale a Bisericii în mediul online, scrie basilica.ro.

La final, ierarhul a vorbit despre modalitățile de identificare a știrilor false și a prezentat utilitatea broșurii misionare intitulată „Noile mijloace de comunicare socială – un Areopag al timpului nostru”, publicată de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Referatul principal al conferinței a fost prezentat de preotul Victor Stanciu, de la Parohia „Domnița Bălașa”, care a evidențiat principalele motive, beneficii și pericole ale intensificării și extinderii misiunii pastorale a Bisericii prin intermediul platformelor online.

În încheiere, a fost organizată o sesiune de dezbatere, prin care clericii și-au împărtășit experiențele și opiniile asupra temelor propuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.