Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce zodie ești în calendarul mayaș - Semnificație și caracteristici

gettyimages.com
zodiac maias

Ce zodie ești în calendarul mayaș - Semnificație și caracteristici

În zodiacul mayaș, există 20 de zodii numite „Nahual”, fiecare având o semnificație și caracteristici specifice, scrie horoscop-urania.org.

Imix (Crocodil) – 21 ianuarie - 9 februarie

Imix simbolizează începuturile și energiile primordiale. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea creative, având o abordare plină de viață și plină de entuziasm. Sunt adesea văzute ca niște pionieri, dornice să exploreze noi direcții.

Ik' (Vântul) – 10 februarie - 1 martie

Ik' este asociat cu comunicarea și vântul care aduce schimbări. Oamenii născuți sub această zodie sunt deseori curioși, adaptați și comunicativi. Au o abilitate naturală de a se conecta cu ceilalți și de a naviga cu ușurință prin schimbări.

Ak'bal (Noaptea) – 2 martie - 21 martie

Noaptea simbolizează misterul și intuiția. Cei născuți sub această zodie sunt adesea introspectivi, având un simț dezvoltat al intuiției. Sunt căutători de cunoștințe ascunse și au o abilitate de a vedea dincolo de aparențe.

K'an (Porumbul) – 22 martie - 10 aprilie

Porumbul reprezintă rodnicia și emoțiile profunde. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea sensibile și protejatoare. Au o legătură puternică cu emoțiile lor și pot fi grijulii și empatici față de ceilalți.

Chicchan (Șarpele) – 11 aprilie - 30 aprilie

Șarpele simbolizează pasiunea și forța vitală. Cei născuți sub această zodie sunt adesea intuitivi, pasionali și inspirați. Au o putere interioară considerabilă și pot fi văzuți ca lideri sau căutători de adevăr.

Cimi (Moartea) – 1 mai - 20 mai

Moartea simbolizează transformarea și schimbarea. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea curajoase, capabile să facă față schimbărilor majore în viața lor. Au abilități de regenerare și pot fi percepuți ca agenți ai schimbării.

Manik' (Cerbul) – 21 mai - 9 iunie

Cerbul este asociat cu armonia și cooperarea. Cei născuți sub această zodie sunt adesea atenți la detalii, armonioși și cooperanți. Au abilități de a media în situații dificile și de a crea echilibru în relații.

Lamat (Steaua) – 10 iunie - 29 iunie

Steaua simbolizează strălucirea și atracția. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea strălucitoare, atrăgătoare și creative. Au un magnetism natural și pot excela în domenii artistice.

Muluk (Apa) – 30 iunie - 19 iulie

Apa reprezintă emoțiile și spiritualitatea. Cei născuți sub această zodie sunt adesea empatici, sensibili și spirituali. Pot avea o conexiune profundă cu emoțiile lor și pot manifesta o înțelegere profundă a aspectelor spirituale ale vieții.

Ok (Hundun) – 20 iulie - 8 august

Hundun simbolizează libertatea și aventura. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea independente, aventuroase și căutătoare de libertate. Au o abordare nonconformistă și sunt deschise la explorarea necunoscutului.

Chuwen (Maimuța) – 9 august - 28 august

Maimuța este asociată cu joaca și creativitatea. Cei născuți sub această zodie sunt adesea amuzanți, creativi și jucăuși. Au un spirit ludic și o abilitate de a aduce bucurie în viața celor din jur.

Eb' (Pământul) – 29 august - 17 septembrie

Pământul reprezintă stabilitatea și practicitatea. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea stabilite, practice și responsabile. Au o abordare realistă și pot oferi suport solid în situații dificile.

Ben (Trestia) – 18 septembrie - 7 octombrie

Trestia este asociată cu analiza și organizarea. Cei născuți sub această zodie sunt adesea analitici, organizați și raționali. Au abilități de a vedea detaliile și pot fi buni strategi și planificatori.

Ix (Vulpea) – 8 octombrie - 27 octombrie

Vulpea simbolizează misterul și independența. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea independente, intuitive și misterioase. Au o abilitate de a naviga prin situații complexe și de a vedea dincolo de suprafață.

Men (Luna) – 28 octombrie - 16 noiembrie

Luna reprezintă emoțiile profunde și receptivitatea. Cei născuți sub această zodie sunt adesea emoționali, receptivi și romantici. Au o legătură profundă cu latura lor emoțională și pot fi intuitivi în relații.

Kib' (Soarele) – 17 noiembrie - 6 decembrie

Soarele simbolizează carisma și forța. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea carismatice, puternice și au calități de lider natural. Pot aduce lumină și energie în jurul lor.

Kab'an (Pământul) – 7 decembrie - 26 decembrie

Pământul reprezintă perseverența și loialitatea. Cei născuți sub această zodie sunt adesea persistenți, practici și loiali. Au o abordare temeinică și pot fi o forță stabilizatoare în viața celor din jur.

Etz'nab' (Cuțitul) – 27 decembrie - 15 ianuarie

Cuțitul simbolizează claritatea și hotărârea. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea clarvăzătoare, hotărâte și concentrate. Au abilități de a vedea adevărul și de a lua decizii ferme.

Kawak (Furtuna) – 16 ianuarie - 4 februarie

Furtuna simbolizează schimbarea și revigorarea. Cei născuți sub această zodie sunt adesea inspirați, schimbători și energici. Au o abilitate de a aduce schimbări benefice și de a revitaliza mediul înconjurător.

Ajaw (Jaguarul) – 5 februarie - 24 februarie

Jaguarul reprezintă autoritatea și protecția. Persoanele născute sub această zodie sunt adesea văzute ca lideri autoritari, protectivi și loiali. Au calități de lider și pot fi dedicați în a-și proteja pe cei dragi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.