Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare gafă din istoria bancară - Aproape un miliard de dolari, virați din greșeală. Jumătate din bani nu mai pot fi recuperați

digi24.ro
dolari

Una din cele mai mari erori din istoria bancară a fost comisă de Citibank după ce a transferat din eroare 900 de milioane de dolari mai multor creditori ai companiei de cosmetice Revlon. Marea problemă pentru bancă este că nu mai poate recupera aproape jumătate de miliard de dolari, după ce un judecător american a decis ca banii transferaţi din greşeală să rămână în conturile în care au fost viraţi, notează CNN.

Citibank, care acționa ca agent de împrumut pentru compania de cosmetice Revlon, urma să transfere aproximativ 8 milioane de dolari reprezentând plata dobânzilor către diverși creditori care împrumutaseră Revlon cu diverse sume de bani.

În schimb, Citibank a transferat accidental creditorilor o sumă de peste 100 de ori mai mare, mai exact, 900 de milioane de dolari.

Unii creditori au returnat banii transferați din eroare. În schimb, 10 companii de investiții și consultanță financiară cărora Citibank le transferase în total 500 de milioane de dolari, au refuzat să returneze banii.

Efectele carantinei în Anglia - Care este evoluția infectărilor cu COVID-19

Iar justiția americană le-a dat dreptate.

Transferurile accidentale de bani virați din greșală în alt cont sunt destul de des întâlnite în zilele noastre, mai ales în condițiile în care aceste transferuri se realizează electronic.

Poveștile despre bani transferați din greșeală în alt cont bancar nu reprezintă o raritate în lumea bancară. O astfel de poveste s-a petrecut inclusiv în România, când un bărbat din Iași s-a trezit cu 130.000 de lei în cont.

În mod normal, legea îi pedepsește pe cei care decid să cheltuie banii care le-au fost virați din greșeală.

Doar că în New York există o excepție legală: dacă beneficiarul este îndreptățit să primească acea sumă de bani, sau se așteaptă să o primească, iar el nu știe că banii i-au fost virați din greșeală, atunci poate păstra liniștit banii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.