Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai rară specie de zebră din lume este în pericol din cauza secetei din Kenya

pixabay.com
zebra

Zebra imperială, cunoscută și sub numele Zebra lui Grevy, este în pericol din cauza secetei din Kenya. Specialiștii estimează că 2% dintre cele mai rare zebre din lume au dispărut din acest motiv, potrivit CNN.

Seceta din ultimii doi ani din Kenya a eliminat 2% din cele mai rare zebre din lume, dar a crescut și numărul deceselor de elefanți. Fondatoarea și directorul executiv al Grevy's Zebra Trust, Belinda Low Mackey, a declarat pentru CNN că rata de mortalitate a speciei va crește și mai mult dacă nu vor cădea ploi semnificative în regiune.

„Dacă sezonul ploios care se apropie nu va aduce ploi multe, zebra lui Grevy se confruntă cu o amenințare foarte serioasă. Din iunie, am pierdut 58 de zebre Grevy și cazurile de mortalitate sunt în creștere pe măsură ce seceta se intensifică", a spus ea, conform Mediafax.

Chiar și cele mai rezistente animale la secetă sunt afectate. Una dintre ele este cămila, care este cunoscută pentru că poate supraviețui unor perioade lungi fără apă.

„Cămilele sunt o resursă valoroasă pentru mulți oameni din această regiune. Deșerturile din Kenya ... sunt acum pline de carcasele lor", a declarat, pentru CNN, Suze van Meegen, managerul Consiliului Norvegian pentru Refugiați din Africa de Est.

Ecologiștii sunt îngrijorați de faptul că multe alte specii vor avea de suferit.

„Dacă următoarele ploi vor lipsi... ne-am putea aștepta să vedem o creștere substanțială a mortalității elefanților. Vedem turme care se sparg în cele mai mici unități ... în timp ce încearcă să supraviețuiască. Puii sunt abandonați, iar elefanții în vârstă mor. Fără ploaie, în curând vor urma și alții", a spus Frank Pope, care conduce organizația caritabilă de conservare Save the Elephants, cu sediul în Kenya.

De asemenea, seceta intensifică braconajul pentru carne de animale sălbatice. Mackey spune că zebrele lui Grevy sunt vânate pentru carne atunci când acestea se rătăcesc în preajma comunităților aflate în căutare disperată de hrană.

„Seceta a dus la o creștere a braconajului de zebre de Grevy din cauza numărului mare de animale care converg spre rezervele de pășunat", a precizat Mackey.

Din octombrie 2020, patru sezoane ploioase consecutive au lipsit în unele părți din Kenya și din Cornul Mare al Africii. ONU spune că aceasta este cea mai gravă secetă din regiune din ultimii 40 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.