Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC Bank a anunţat că poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest

CEC bank

CEC Bank a anunţat marţi că poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de 1,7 miliarde lei, potrivit news.ro.

"CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie şi cea mai extinsă reţea teritorială din România, poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de 1.701.438.000 lei", a anunţat banca într-un comunicat.

Prin programul IMM Invest, IMM-urile, indiferent de categoria acestora, pot accesa finanţări pentru activitatea curentă şi pentru investiţii în condiţii avantajoase. Fiecare beneficiar poate cumula finanţări garantate de stat (credite de investiţii şi capital de lucru) în limita plafonului de 10 milioane de lei.

”CEC Bank este unul dintre principalii finanţatori din economia României, cu un portofoliu de peste 12.000 de companii care au apelat la finanţări CEC Bank şi sold al creditelor pe acest segment de peste 12 miliarde de lei. Suntem aici pentru a sprijini repornirea economiei şi pentru a încuraja dezvoltarea companiilor cu potenţial de creştere”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte - director general al CEC Bank.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Până la sfârşitul anului, dobânda este subvenţionată de stat, iar comisionul de risc şi comisionului de administrare sunt subvenţionate pe întreaga durată de derulare a finanţării. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipată, precizează banca.

"Fluxul pentru acordarea acestor finanţări este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest şi presupun analiza şi aprobarea solicitării atât la nivelul băncii finanţatoare, cât şi la nivelul FNGCIMM. Consilierii CEC Bank sunt pregătiţi să ofere tot sprijinul clienţilor băncii care se înscriu în acest program şi aleg CEC Bank ca partener financiar", arată banca.

Dobânda standard, este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5% pe an şi este acoperită de stat până la sfârşitul anului.

Suma ce poate fi împrumutată este dublul cheltuielilor salariale, inclusiv contribuţiile suportate de angajator la nivelul anului 2019 sau maximum 25% din cifra de afaceri a anului 2019, sau o valoare care să rezulte din nevoile sale de lichidităţi pentru maxim 18 luni de la momentul acordării facilităţii. Plafoanele maxime pentru un astfel de credit au fost stabilite la 500.000 lei pentru microintreprinderi, 1.000.000 lei pentru întreprinderi mici şi 5.000.000 lei pentru întreprinderile mijlocii.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA

Garanţia de stat poate acoperi 90% din valoarea finanţării în cazul creditelor acordate microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici, respectiv 80% în cazul întreprinderilor mijlocii.

Finanţările pot fi acordate pe o durată de maximum 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire cu un interval similar.

Dobânda standard, este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2% pe an şi este acoperită de stat până la sfârşitul anului.

Suma maximă ce poate fi împrumutată este de 10.000.000 de lei, iar garanţia de stat poate acoperi 80% din valoarea finanţării, indiferent de categoria IMM-urilor.

Finanţările pot fi acordate pe o durată de maximum 72 de luni, cu posibilitatea unei perioade de gratie de maximum 18 luni.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019), în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.