Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cecenii au EXECUTAT mai mulți TERORIȘTI: Anunțul făcut de Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov

Preşedintele republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunţat  că şapte "bandiţi", nume care de obicei se referă la rebelii islamişti, au fost ucişi, iar alţi patru prinşi după un atac împotriva poliţiei la Groznîi, transmite AFP.

"Operaţiunea specială lansată la Groznîi şi în împrejurimi s-a încheiat. Şapte bandiţi au fost eliminaţi şi patru au fost prinşi. Trei dintre ei se află la spital cu răni provocate de gloanţe", a făcut cunoscut Ramzan Kadîrov pe Instagram, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

El a precizat că un grup de indivizi înarmaţi a atacat sâmbătă seară un poliţist în capitala Ceceniei şi i-a furat maşina. Ulterior, forţele de securitate au înconjurat oraşul şi au putut să îi oprească pe atacatori, după un schimb de focuri.

Preşedintele cecen nu a informat dacă s-au înregistrat răniţi în rândul forţelor de ordine.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Incidentele armate şi atacurile care au ca ţintă autorităţile şi forţele de ordine au devenit treptat mai rare în Cecenia, dar rămân destul de frecvente în Daghestanul vecin, mică republică din Caucazul rus.

În decembrie 2014, lupte violente între rebeli ceceni şi forţele de ordine în centrul oraşului Groznîi au făcut cel puţin 24 de morţi, dintre care 14 în rândul trupelor de securitate.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

După primul război din Cecenia (1994-1996), rebeliunea s-a islamizat progresiv şi a depăşit frontierele acestei ţări pentru a se transforma, la mijlocul anilor 2000, într-o mişcare islamistă armată, activă în tot Caucazul de Nord.

La sfârşitul lui iunie 2015, rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus a depus jurământ de credinţă faţă de organizaţia Stat Islamic, fiind o sursă importantă de combatanţi care se alătură jihadiştilor din Siria şi Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.