Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEDO a condamnat din nou Rusia pentru 'tratamente degradante' aplicate lui Aleksei Navalnîi

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat din nou Rusia, marţi, pentru "tratamente degradante" aplicate lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, relatează AFP.

Victimă la sfârşitul lunii august a unei otrăviri a cărei responsabilitate el o atribuie Kremlinului, Aleksei Navalnîi şi un alt opozant, Vadim Gunko, au sesizat CEDO după ce au fost maltrataţi în timpul arestării lor în timpul unei demonstraţii, pe 6 mai 2012, la Moscova. Cei doi voiau să denunţe fraudele electorale comise, potrivit lor, în timpul alegerilor prezidenţiale din martie 2012 în Rusia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Beatrice Mahler, declarație absolut șocantă: ‘Intrăm în gardă fără locuri, trebuie să intubăm pacienții pe secție’

Aleksei Navalnîi şi Vadim Gunko au fost apoi reţinuţi peste noapte la o secţie de poliţie şi apoi condamnaţi administrativ pentru refuzul respectării "somaţiilor legale ale poliţiei", conform CEDO.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu sediul la Strasbourg, estul Franţei, a considerat în unanimitate că Rusia a încălcat dispoziţiile Convenţiei europene pentru drepturile omului privind interzicerea tratamentelor inumane sau degradante, dreptul la libertate şi securitate, la un proces echitabil şi la libertatea de întrunire.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

CEDO a precizat că s-a bazat pe o înregistrare video a arestării opozantului rus postată pe internet care arată momentul în care poliţiştii "i-au răsucit braţul lui Navalnîi, făcându-l pe acesta să ţipe" de durere, estimând că aceste "manevre de reţinere" nu erau "strict necesare" deoarece nu exista o "rezistenţă vizibilă".

Potrivit deciziei instanţei, Rusia va trebui să plătească daune morale de 8.500 de euro lui Aleksei Navalnîi şi 7.500 de euro lui Vadim Gunko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.