Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia respinge comunitatea musulmană: Mesaj clar al premierului

parlament cehia

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, s-a pronunţat marţi împotriva constituirii unei comunităţi musulmane puternice în ţara sa, pledând pentru suveranitatea fiecărei ţări din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte decizia referitoare la numărul de migranţi primiţi, relatează AFP. ''Noi nu avem aici nici o comunitate musulmană puternică. Şi, serios vorbind, nu dorim ca o comunitate musulmană puternică să se formeze aici, având în vedere problemele pe care le observăm'', a declarat Sobotka în cotidianul Pravo.

Comunitatea musulmană din Republica Cehă (10,5 milioane de locuitori) numără între 10.000 şi 20.000 de membri, potrivit diferitelor estimări. Şeful guvernului ceh a făcut declaraţiile respective înainte de vizita la Praga a cancelarului german, Angela Merkel, prevăzută pentru joi. ''Avem un interes comun cu Germania, dar opiniile noastre diferă în legătură cu modul de soluţionare (a crizei migraţiei)'', a subliniat Sobotka.

Republica Cehă se opune vehement, împreună cu alte ţări ale ''Grupului de la Vişegrad'', din care fac parte, de asemenea, Ungaria, Polonia şi Slovacia, unei repartizări obligatorii a refugiaţilor între ţările membre ale UE prin intermediul unui sistem al cotelor de primire. ''Sunt convins, de la începutul dezbaterii privind migraţia, că ţările membre trebuie să beneficieze de suveranitate în ce priveşte decizia referitoare la numărul de refugiaţi. Guvernele naţionale sunt cele care trebuie în final să le garanteze securitatea oamenilor lor'', a insistat Sobotka.

Premierul social-democrat ceh a avertizat totodată împotriva confuziei între refugiaţi şi terorişti. ''Nu este posibil să se pună semnul egalităţii între refugiat şi terorist. Dar, în acelaşi timp, nu este posibil să ai acelaşi demers ca Germania anul trecut, adică să autorizezi afluxul unui număr imens de oameni, fără nici un control'', a afirmat Sobotka, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.