Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai bogați afaceriști din Timișoara s-au aprins după ce Fritz a anunțat că îi dă în judecată

Facebook
Dominic Fritz

Cei mai bogați oameni de afaceri din Timișoara, frații Cristescu, s-au aprins după ce administrația Fritz a anunțat că îi dă în judecată pentru că ar fi încasat ilegal bani prin taxarea unei parcări din zona centrală, parcare care aparținea fraților Cristescu, însă pe care primăria a câștigat-o în instanță.

În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la Parcarea BEGA din Timișoara, situată pe strada Carol Telbisz, nr.3, considerăm necesare o serie de precizări. Această parcare a fost construită pentru a deservi magazinul BEGA, deschis în anul 1975, și a fost administrată în mod legal, cu bună credință, în toată perioada de la edificarea clădirii și până la predarea terenului către municipalitate, în urma pronunțării sentinței definitive la care Primăria Timișoara face referire.

Parcarea cu plată a funcționat perfect legal, de la momentul constituirii ei, în anul 2016 (moment la care se înregistra un an de la intabularea terenului, în urma obținerii Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului în discuție) și până la apariția deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, de la finele anului trecut. Mai mult, societatea BEGA Turism SA și-a exprimat, la scurt timp după momentul dobândirii Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului parcării și intabularea acestuia, dorința de a amenaja aici o parcare supraetajată, demers care a fost blocat de municipalitate.

Subiectul parcării a fost abordat ulterior în repetate rânduri, din dorința de a susține nevoile comunității și de a pune la dispoziție administrației publice locale sprijinul necesar atât în proiectare, cât și în dezvoltare, o dorință de colaborare și coordonare care nu a avut răspuns. Mai departe, parcarea a funcționat cu un sistem confortabil, care permitea nu doar vizitatorilor centrului să parcheze, fiind deseori ales și de locuitorii riverani.

Acționând cu bună credință, în momentul în care societatea BEGA Turism SA a luat act de notificarea Primăriei Timișoara cu privire la sentința definitivă și executorie a Instanței Supreme, la data de 16 ianuarie 2023, a procedat de îndată la predarea terenului reprezentând Parcarea BEGA, procesul verbal de predare / primire a terenului făcându-se cu data de 1 februarie 2023, după întrunirea tuturor etapelor birocratice necesare.

Până la data comunicatului de presă transmis luni, 29 mai 2023, de către Primăria Timișoara, societatea BEGA Turism SA nu a avut și nu are nici în continuare cunoștință de nicio notificare sau acțiune în instanță a Primăriei Timișoara cu privire la solicitarea de posibile daune legate de folosința parcării în discuție, administrația publică locală acționând, prin demersul său, contrar practicilor uzuale.

Totodată, apreciem că sumele vehiculate nu pot fi justificate în mod legal, deoarece Primăria Timișoara nu a avut niciun drept legal asupra parcării, până în momentul pronunțării hotărârii Înaltei Curți 5499 din 16.11.2022.

BEGA Turism SA urmărește cu interes evoluția situației și se poziționează cu deschidere pentru o comunicare transparentă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.