Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai importanţi sponsori ai republicanilor se distanţează de Donald Trump

Unii dintre cei mai importanţi donatori/sponsori ai Partidului Republican au făcut apel la abandonarea candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, acuzat de agresiuni sexuale, a relatat cotidianul New York Times, preluat de AFP, potrivit agerpres.

Publicaţia citează donatori care au oferit milioane de dolari republicanilor, dar care acum susţin că acest ultim scandal ameninţă un partid ce trebuie să renunţe la Donald Trump, aflat în cădere liberă.

The New York Times respinge acuzaţiile de defăimare ale lui Donald Trump

Campania candidatului republican a luată o turnură neaşteptată după publicarea unei înregistrări video din 2005 în care el făcea afirmaţii degradante la adresa femeilor, pierzând sprijinul mai multor personalităţi ale partidului şi căzând în sondaje.

"La un moment dat, trebuie să vă uitaţi în oglindă şi să recunoaşteţi că nu vă veţi mai putea justifica în faţa copiilor voştri - şi în special în faţa fetelor voastre - sprijinul pentru Trump", a declarat David Humphreys pentru New York Times. Acest om de afaceri din Missouri a spus că a oferit peste 2,5 milioane de dolari (2,3 milioane de euro) în cursul ultimilor patru ani.

"Este un demagog periculos, care nu este în niciun fel apt să îşi asume responsabilităţi ca preşedinte al SUA", a afirmat Bruce Kovner, un investitor din New York, într-un e-mail trimis cotidianului.

Toate televiziunile din Thailanda au un program unic şi emit ALB-NEGRU

Criticile îi vizează de asemenea şi pe liderii republicani care continuă să îl susţină pe Donald Trump, aşa cum este cazul preşedintelui partidului, Reince Priebus.

"Reince ar trebui demis şi înlocuit cu cineva care are competenţele şi calităţile de lider pentru a reconstrui partidul", a declarat şi William Oberndorf, un investitor californian.

Însă principalii donatori ai partidului nu au decât un control limitat asupra magnatului imobiliar, care se sprijină în primul rând pe averea sa personală, dar şi pe mici donaţii ale bazei electorale de extremă-dreapta.

Nicole a lovit cu putere Bermude

Diviziunile din cadrul partidului s-au accentuat luni, preşedintele majorităţii republicane din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Raul Ryan, declarând în faţa sutelor de aleşi republicani că nu va mai face campanie pentru Trump, de teamă să nu fie pierdut şi controlul în Congres, care va fi parţial reînnoit în aceeaşi zi cu scrutinul prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.