Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare diamant roz în formă de pară ar putea fi adjudecat cu 35 de milioane de dolari la o licitaţie

radiocluj.ro
diamant roz

Cel mai mare diamant roz-intens în formă de pară care a fost scos vreodată la licitaţie ar putea fi adjudecat pentru o sumă de până la 35 de milioane de dolari în cadrul unei vânzări de bijuterii rare pe care casa Christie's o are programată în data de 8 noiembrie, au anunţat miercuri reprezentanţii acestei case de licitaţii, potrivit Reuters.

''Diamantul are 18,18 carate, care este, bineînţeles, un număr extrem de norocos pentru colecţionarii asiatici. Am avut parte deja de un interes enorm din toată lumea'', a spus Max Fawcett, directorul departamentului de bijuterii din Geneva al casei Christie's, potrivit Agerpres.

''Culoarea este excepţională. Este cu adevărat un diamant clar de un roz-intens. Într-adevăr o nestemată, ceva ce nu am mai văzut de multă vreme la Christie's'', a mai spus el.

Piatra preţioasă, cunoscută sub numele de Fortune Pink Diamond, ar putea fi adjudecată contra unei sume cuprinse între 25 de milioane de dolari şi 35 de milioane de dolari.

Cel mai mare diamant roz-intens vândut vreodată de casa Christie's a fost Winston Pink Legacy, de 18,96 carate, adjudecat pentru 50,4 milioane de dolari în 2018, când a stabilit un nou record mondial de preţ per carat pentru un diamant roz achiziţionat în cadrul unei licitaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.