Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare MISTER al marinei americane a fost REZOLVAT, după 72 de ani: Ce a găsit co-fondatorul Microsoft la 5,5 km adâncime / VIDEO

Scufundat de un submarin japonez, cu două săptămâni înainte de sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, crucişătorul american USS Indianapolis a rămas mult timp de negăsit. Epava sa a fost localizată 72 de ani mai târziu în Marea Filipinelor, la o adâncime de 5,5 kilometri, a anunţat Paul Allen, cofondator al Microsoft, care a condus echipa ce a realizat căutările, relatează duminică AFP.

Nava USS Indianapolis, la bordul căreia se afla un echipaj de 1191 de oameni, s-a scufundat în noaptea de 29 spre 30 iulie 1945, scrie agerpres.ro.

Citește și: Directorul general al Tarom dă din casă. Cine ar vrea ca Tarom să dispară

Crucişătorul american a fost torpilat de submarinul japonez I-58 la doar câteva zile după ce efectuase o misiune secretă: să transporte componentele şi uraniul bombei atomice ce urma să fie folosită pe 6 august 1945 la Hiroshima.

Aproximativ 800 de bărbaţi, mulţi fără veste de salvare, care au supravieţuit scufundării navei, au stat agăţaţi de plute improvizate în apele pline de rechini timp de aproape cinci zile. Când echipele de salvare au sosit, au mai fost găsiţi în viaţă doar 316. Dintre aceştia, 22 trăiesc şi astăzi, potrivit Marinei SUA.

Citește și: O nouă modificare a Codului Rutier aduce amenzi usturătoare: Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a pleca la drum

"Să poţi avea ocazia să aduci un omagiu oamenilor curajoşi de pe USS Indianapolis datorită descoperirii unei nave care a jucat un rol atât de important pentru încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, este o adevărată onoare", a spus Paul Allen.

Potrivit Marinei SUA, această descoperire este remarcabilă având în vedere "adâncimea la care a fost găsită epava".

Citește și: Un cunoscut site şi-a dat afară aproape toţi angajaţii: Intră în insolvenţă, iar falimentul e aproape

Echipa lui Paul Allen continuă explorarea sit-ului şi intenţionează să propună o explorare video în direct a epavei în următoarele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.