Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare producător de cipuri din lume, atrage atenția asupra faptului că deficitul de semiconductori ar putea dura câţiva ani

laptopmedia.com
intel procesor

Directorul general al companiei americane Intel Corp, Pat Gelsinger, a avertizat luni că ar putea dura câţiva ani până când va fi rezolvat deficitul global de semiconductori, o problemă care a dus la reducerea producţiei de maşini şi ale cărei efecte se simt şi în alte zone, inclusiv produse electronice de consum, transmite Reuters.

Intel este una dintre ultimele companii din industria semiconductorilor care proiectează şi produce propriile sale cipuri. Luna trecută, firma a anunţat că îşi va deschide fabricile clienţilor externi şi va construi uzine în Statele Unite şi Europa, pentru a contracara dominaţia producătorilor din Asia, cum ar fi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) şi Samsung Electronics Co Ltd.

La o sesiune virtuală din cadrul Expoziţiei Internaţionale pentru Tehnologia Informaţiei - Computex Taipei - Pat Gelsinger a explicat că în urma pandemiei mulţi oameni lucrează sau învaţă de acasă, fapt care ce a dus la "o creştere explozivă a cererii de semiconductori", ceea ce a pus o presiune imensă pe lanţurile globale de aprovizionare, conform agerpres.

"Dar în timp ce industria a luat măsuri pentru a rezolva presiunile pe termen scurt, ar putea dura câţiva ani până când ecosistemul va rezolva deficitul de cipuri", a declarat şeful Intel.

În martie, Intel anunţase un plan de 20 de miliarde de dolari pentru a-şi extinde capacităţile de producere a cipurilor de ultimă generaţie, construind două fabrici în Arizona. "Intenţionăm să ne extindem şi în alte locaţii, în SUA şi în Europa, pentru a asigura un lanţ de aprovizionare sigur şi sustenabil pentru întreaga lume", a afirmat Gelsinger, fără a da amănunte.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.