Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare producător de energie din România a dat în judecată ANAF: suprataxă uriașă impusă de inspectori

hidroelectrica

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetele statului, a dat în judecată Fiscul, contestând o decizie de impunere de anul trecut, prin care ANAF a stabilit în sarcina societăţii o sumă suplimentară de plată în valoare de peste 62 milioane lei la suprataxa datorată de producătorii din sector, plus accesorii de 1,56 milioane lei, relevă datele analizate de Profit.ro, informează News.ro .

Hidroelectrica a plătit integral sumele cerute, după care a contestat administrativ actele de impunere. Întrucât contestaţiile i-au fost respinse, s-a adresat justiţiei.

Hidroelectrica acuză o suprataxare uriașă

Societatea a argumentat, prin cererea de chemare în judecată, că modificările succesive ale actelor normative cu privire la metodologia de calcul a taxei pentru producătorii de energie electrică nu pot avea aplicabilitate decât pentru viitor, începând cu data publicării modificării actelor normative şi nu retroactiv, aşa cum au considerat autorităţile fiscale, indică Profit.ro.

Hidroelectrica a calculat pentru 2022 o suprataxă totală de 671,7 milioane lei, din care peste 557 milioane lei pentru producţia din hidrocentrale şi 114,6 milioane lei pentru cea a parcului eolian Crucea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.