Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare traficant de droguri El Chapo riscă închisoare pe viață - Procurorii vorbesc despre 'dovezi zdrobitoare'

cugetliber.ro
inchisoare

Parchetul a cerut miercuri închisoare pe viaţă împotriva traficantului mexican de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman, însoţită cu o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru organizarea trecerii mai multor sute de tone de droguri în SUA, informează joi AFP, potrivit Agerpres.

"În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa", a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan. 

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

Citește și: Bătălie în toată regula la Bruxelles: Cum a fost împiedicată extrema dreaptă să preia controlul Parlamentului European

După ce a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017,"El Chapo", 62 de ani, este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC). 

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare, după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor. 

"El Chapo" ar urma să-şi afle pedeapsa la 17 iulie şi ar trebui, în lipsa unei surprize, să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.