Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai spectaculos proiect din Sectorul 4, Pasajul Europa Unită, a fost inaugurat! / Foto-Video

pasaj europa unita

Cel mai spectaculos proiect din Sectorul 4, Pasajul Europa Unită, a fost inaugurat!

Înainte de deschiderea traficului rutier pe Pasajul Europa Unită, oamenii au putut admira noul edificiu, traversând pietonal cei 653 de metri ai celui mai nou și mai modern obiectiv de infrastructură din Capitală

La doar 3 grade Celsius, mii de oamenii au ținut să fie prezenți la deschiderea Pasajului Europa Unită din Sectorul 4 al Capitalei. Echipați corespunzător, grupuri de locuitori ai Bucureștiului au luat la pas noul obiectiv și și-au încărcat memoria telefoanelor cu zeci de fotografii cu luminile strălucitoare oferite de sistemul de iluminat, pe bază de led-uri, de tip Vortex. După circa trei ore, polițiștii rutieri au deschis oficial pasajul pentru circulația rutieră.

Început în februarie 2022, noul pasaj rutier suprateran din Sectorul 4, situat la intersecția dintre bulevardele Alexandru Obregia și Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, are o lungime totală de 653 metri, însemnând un pod și două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu.

Proiectat și construit pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală, pasajul are două benzi de circulație pe sens, dispuse pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri, precum și un inedit sistem de iluminat, ce transformă întreaga construcție într-un reper arhitectural. Suprastructura pasajului, de tip mixt oțel-beton, se sprijină pe patru elemente de rezistență (două pile și două culee masive din beton armat), iar fiecare dintre acestea au ca fundație câte opt piloni forați la o adâncime de 25 de metri și cu un diametru de 1,5 metri.

„Fructificăm din plin șansa banilor europeni, fără de care multe dintre obiectivele Sectorului 4 nu ar fi putut să fie implementate. Am numit acest pasaj „Europa Unită” pentru a recunoaște și a mulțumi comunității europene pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Acest pasaj reprezintă o piesă extrem de importantă, întrucât alături de celelalte pasaje pe care urmează să le construim - cel din Apărătorii Patriei și cel subteran, de sub Șoseaua Olteniței, vom închide inelul median de circulație al Capitalei. Pe lângă acest inel median, tot pentru fluidizarea traficului, comunitatea Sectorului 4 a ridicat stația de metrou Tudor Arghezi, extrem de necesară pentru această zonă în care locuiesc acum zeci de mii de oameni. Nu ne vom opri aici, întrucât în anul 2024 scoatem la licitație prelungirea magistralei de metrou către comuna Berceni și continuăm procedurile pentru magistrala M4, de la Gara de Nord la Gara Progresul.

Fără astfel de investiții, nici Sectorul 4, nici Sectorul 5, nu ar fi avut nicio șansă la o dezvoltare urbană normală, fapt pentru care mulțumesc tuturor celor care au sprijinit proiectele noastre: Guvernul României, Consiliul General al Municipiului București, colaboratorii noștri și nu în ultimul rând, colegii mei de la Sectorul 4”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

La conferința de presă premergătoare inaugurării pasajului, a participat și prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă.

„Acest pasaj este o investiție unică în România, atât prin îndrăzneală, prin curaj, prin inovație, cât și prin calitatea lucrărilor. Este cel mai bun exemplu de investiție care reduce decalajul istoric dintre sudul și nordul Capitalei. Această zonă începe să arate așa cum trebuie să arate o capitală europeană. Sectorul 4 se dezvoltă și sunt convins că va deveni cu adevărat capitala Capitalei”, a susținut prefectul Capitalei.

În continuarea pasajului Europa Unită, constructorii au început deja lucrările la cel de-al doilea pasaj rutier care se construiește la intersecția de la Apărătorii Patriei.

Costul total al pasajului, care face parte din inelul median de circulație al Capitalei, este de 73 de milioane de lei, din care 35 de milioane de lei provin din programul guvernamental Anghel Saligny.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.