Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai urmărit canal de Telegam ce coordonează protestele din Belarus, creat de 2 tineri în Polonia

reuters
Telegram

New media a spart vidul informaţional creat de Alexandr Lukashenko în Belarus. În protestele de la Minsk, canalele de noutăţi din Telegram joacă un rol important. Cel mai urmărit canal este NEXTA Live, cu peste 2,1 milioane de followeri, anunță MEDIAFAX.

Stepan Svetlov, un tânăr belorus de 22 de ani, alături de Roman Protasevich, de 25 de ani, coordonează activitatea celui mai popular canal Telegram de noutăţi din Belarus. Canalul cu peste 2,1 milioane de followeri se numeşte NEXTA Live, fiind implicat în reflectarea, dar şi coordonarea protestelor din Belarus după alegeri.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

Pentru că Alexandr Lukashenko a închis în ultima perioadă accesul la sursele de informare de opoziţie, NEXTA Live este accesat în Belarus prin VPN.

Stepan este pasionat de jurnalism încă din şcoală. A creat un canal de youtube în 2015, unde a publicat documentarele „Ei urmează să fie condamnaţi la moarte” şi „Lukashenko. Materiale penale”. Ambele filme au fost vizionate de câteva milioane de oameni.

Roman este redactorul-şef al publicaţiei NEXTA Live şi a fost jurnalist de radio.

Recent, Stepan Svetlov a fost dat în căutare în Belarus şi Federaţia Rusă de către miliţia belorusă. El este acuzat că ar fi organizat dezordini în masă.

Stepan şi Roman coordonează activitatea canalului din Polonia. Ambii s-au născut şi au crescut în timpul preşedinţiei lui Lukashenko.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

„Faptul că mă aflu la o distanţă de 500 de kilometri de la Minsk nu înseamnă că eu am încetat să fiu belorus. Mă doare sufletul pentru Belarus. Vreau să mă întorc în ţara mea şi acolo să îmi continui activitatea. Şi dacă nouă ne-a fost dat acest rol, rolul de a coordona toate acestea, şi oamenii 97% ne mulţumesc, atunci noi suntem nevoiţi să continuăm, să ajungem până la schimbări şi victorie”, spune Stepan Svetlov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.