Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai vârstnic miliardar din lume împlineste astazi 100 de ani

Fostul bancher David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, si nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller (1839 - 1937), împlineste vineri 100 de ani, informeaza agentia DPA.

Locul nasterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa detinea cea mai mare resedinta privata din New York, a devenit mai târziu Muzeul de Arta Moderna (MoMA).

Bunicul sau a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o proeminenta patroana a artelor si cofondatoare a muzeului MoMa.

În prezent, David Rockefeller este patriarhul de vârsta al familiei sale ilustre, detinând case minunate si conturi bancare de miliarde de dolari.

Cei cinci frati ai sai au murit cu zeci de ani în urma iar anul trecut si-a incinerat unul dintre copii, decedat într-un accident de avion.

În ciuda vârstei, David Rockefeller pare vioi în rarele sale aparitii publice, scrie DPA.

Muzeul MoMa a sarbatorit deja aniversarea, Rockefeller luând parte îmbracat cu un costum negru, impecabil, sustinându-se de un cadru metalic.

La ziua de nastere a unui miliardar care are totul, el a hotarât sa faca un dar oferind o proprietate a familiei din statul Maine, numita 'Seal Harbor'.

Proprietatea de pe coasta atlantica a fost transferata catre organizatia non-profit 'Land and Garden Preserve' si va deveni parte din Parcul National Acadia.

Forbes estimeaza averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari - fiind 'abia' al 603-lea miliardar al lumii în topul averilor, dar suficient de bogat pentru a detine mai multe proprietati si o mare colectie privata de arta.

Absolvent de Harvard, el doneaza în fiecare an milioane de dolari acestei universitati, precum si muzeului MoMa si altor cauze.

El a marturisit revistei Forbes ca a avut o viata minunata, adaugând ca este convins ca lucrurile materiale pot contribui la o viata placuta dar, în mod fundamental, daca nu ai prieteni buni si rude care conteaza pentru tine, viata va fi într-adevar goala si trista, iar lucrurile materiale înceteaza sa mai fie importante.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.