Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața în evacuarea unei secte ce ocupase un parc / VIDEO

Cel puţin 24 persoane, printre care o femeie şi doi poliţişti, şi-au pierdut viaţa în timpul evacuării membrilor unei secte care ocupaseră ilegal un parc situat în Mathura, oraş din statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, relatează agenţia de presă Kyodo.

Principalul responsabil pentru afaceri interne din statul Uttar Pradesh, Debashish Panda, a declarat pentru Reuters că iniţial poliţia a ripostat cu grenade lacrimogene şi gloanţe de cauciuc la focurile de armă trase de manifestanţi, iar ulterior cu muniţie de război după ce doi poliţişti au fost ucişi.

Citește și: Jurnalist Antena 3 : “Nesimtire si aroganta fara margini”

Alte 47 de persoane, printre care 23 de ofiţeri de poliţie, au fost rănite şi spitalizate. Potrivit presei locale, citate de Kyodo, aproape 400 de persoane au fost arestate până acum de poliţie.

Evacuarea parcului s-a făcut în urma unei decizii judecătoreşti. Justiţia dăduse undă verde evacuării sutelor de corturi şi de structuri improvizate din lemn, care fuseseră instalate pe o suprafaţă de 100 de hectare ocupate de această sectă de la sfârşitul anului 2014.

Citește și: Vasile Blaga se laudă cu REUȘITA PNL de la alegeri: Avem peste 1.000 de primării

Intervenţia poliţiei a dus la declanşarea unor ciocniri violente între forţele de ordine şi cei aproximativ 3.000 de membri ai sectei denumite Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah, care s-au instalat pe un teren în Mathura, oraş situat la circa 150 de kilometri sud-est de New Delhi.

Membrii sectei se descriu drept revoluţionari pe reţelele de socializare online şi cer în special abrogarea alegerilor, scăderea preţului benzinei şi schimbarea numelui monedei naţionale indiene după denumirea sectei lor, scrie agerpres.ro.

Citește și: SUA trimit una dintre cele mai redutabile arme la Constanța

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.