Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 14 persoane au murit în timpul traversării de către uraganul Laura a statelor Louisiana şi Texas

Uraganul Florence

Cel puţin 14 persoane au murit în timpul traversării de către uraganul Laura a statelor Louisiana şi Texas, în sudul Statelor Unite, iar mii de gospodării au rămas fără electricitate, potrivit autorităţilor şi presei locale, relatează AFP, potrivit news.ro.

Guvernatorul Louisianei John Bel Edwards a confirmat că cel puţin zece oameni au murit în statul său, jumătate din cauza monoxidului de carbon produs de generatoare portabile folosite în interiorul unor clădiri, din cauza întreruperii curentului.

Alte patru morţi au fost cauzate de căderea unor copaci, iar un bărbat a murit înecat în naufragiul ambarcaţiunii sale, din cauza furtunii.

Nu mai puţin de 464.813 de gospodării au rămas fără electricitate vineri, în Louisiana, potrivit poweroutage.us.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

În Texas, trei dintre cele patru morţi înregistrate au fost cauzate tot de intoxicaţii cu monoxid de carbon. Victimele sunt persoane fără adăpost care s-au refugiat într-o sală de biliard care a introdus generatorul înăuntru, potrivit ziarului Beaumont Enterprise.

Presa locală anunţă încă un deces din Texas, fără să poată spune dacă are legătură directă cu uraganul. Acest bărbat ar fi fost ucis de un copac care a căzut pe rulota sa, la Hemphill, potrivit unei televiziuni afiliate CBS.

Laura, care a traversat duminică Haiti, a ucis cel puţin 31 de oameni în această ţară, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat vineri.

În Republica Dominicană, care se află împreună cu Haiti pe Insula Quisqueya, au murit patru persoane.

După ce a traversat Caraibii, furtuna Laura s-a intensificat în timp ce traversa Golful Mexic şi a devenit uragan de categoria 4 pe scala Saffir-Simpson, cu cinci categorii. Ea a fost retrogradată după aceea, joi după-amiaza, drept furtună tropicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.