Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 23 de morţi în atentatul sinucigaş comis în faţa unei moschei, în Pakistan

twitter.com
explozie

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise vineri când un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în faţa unei moschei dintr-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, au declarat oficiali locali, relatează AFP.

Atentatul a avut loc în satul Butmana, în districtul tribal Mohmand, o zonă de frontieră cu Afganistanul, unde armata pakistaneză luptă împotriva talibanilor.

Citește și: Canada trimite sute de militari în Letonia

Atacatorul sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă în momentul când avea loc rugăciunea săptămânală, "ucigând cel puţin 23 de persoane şi rănind alte 30', a declarat un responsabil al autorităţilor tribale, Naveed Akbar.

Patru copii cu vârste sub 10 ani se numără printre persoanele ucise, a adăugat el, precizând că o stare de asediu a fost impusă în această zonă izolată şi îndepărtată.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, însă talibanii pakistanezi iau în mod regulat drept ţintă obiective mai puţin protejate, cum sunt tribunalele, şcolile sau locuri de cult.

Armata a lansat la mijlocul lui 2014 o ofensivă menită să eradicheze multitudinea de grupări islamiste armate ce operează în zonele tribale, alimentând o insurecţie ce a costat viaţa a mii de civili din 2014 şi până azi, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.