Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 27 de membri ai personalului de securitate, ucişi în atacuri ale talibanilor în Afganistan

www.digi24.ro
soldați Afganistan

Insurgenţii talibani au ucis 27 de membri ai forţelor de securitate afgane, au anunţat luni poliţia şi oficiali guvernamentali, în condiţiile în care acordul la care au ajuns Statele Unite şi talibanii luna trecută nu a reuşit să pună capăt luptelor, potrivit Agerpres.

Luna trecută, talibanii şi Statele Unite au ajuns la un acord care să permită Statelor Unite şi aliaţilor lor să îşi retragă forţele în schimbul promisiunilor talibanilor privind prevenirea terorismului, aminteşte Reuters.

Un angajament al talibanilor de a discuta despre pace cu guvernul afgan susţinut de SUA a făcut parte din pact, dar eforturile de a face ca discuţiile să aibă loc au fost îngreunate de diferenţele de opinie dintre guvern şi talibani asupra unui schimb de prizonieri şi a echipelor de negociere.

Talibanii nu au convenit o încetare a focului cu forţele guvernului şi luptele nu s-au încheiat, deşi insurgenţii nu au anunţat nicio ofensivă de primăvară, ceea ce în mod normal ar fi făcut în această perioadă a anului.

În ultimele ciocniri, insurgenţii au luat cu asalt duminică baza unui ofiţer de poliţie de top în provincia de nord-est Takhar şi au ucis 13 poliţişti şi rănit un ofiţer superior, potrivit unui purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

În provincia sudică Zabul, forţele talibanilor au atacat avanposturi de securitate guvernamentale, ucigând cel puţin 11 soldaţi, de asemenea duminică, a mai declarat poliţia. Ministerul Apărării a anunţat pe Twitter că şase soldaţi au fost ucişi în aceste confruntări.

Posturi de securitate ale guvernului au fost de asemenea atacate în provinciile Helmand (sud) şi Baghlan (nord), au declarat oficiali. Patru membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în ambele atacuri.

Treisprezece combatanţi talibani au fost ucişi în Baghlan, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei. Talibanii au suferit de asemenea pierderi în alte trei atacuri, au spus oficialii, dar ei nu au furnizat detalii.

Săptămâna trecută, secretarul de stat american Mike Pompeo s-a deplasat pe calea aerului la Kabul şi Doha, unde talibanii au un birou, pentru a îndemna toate părţile să avanseze procesul.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.