Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 47.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în război în Ucraina (presa rusă independentă)

businessinsider.nl
soldati rusi drona

Cel puţin 47.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în război în Ucraina (presa rusă independentă)

Cel puţin 47.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi până la sfârşitul lunii mai 2023 în războiul din Ucraina, potrivit unei estimări efectuate de presa rusă independentă pe baza unor date publice pertinente, relatează luni agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Aceasta este concluzia unei analize a datelor ce a avut în vedere numărul de dosare de succesiune deschise, necrologurile publicate şi statisticile privind excesul de mortalitate, notează portalul Meduza, care a participat la această evaluare.

Pierderile estimate astfel nu includ militarii daţi dispăruţi, pe cei grav răniţi, combatanţii miliţiilor proruse din provinciile ucrainene Doneţk şi Lugansk, nici militarii care nu deţin acte de identitare ruseşti.

Având în vedere creşterea numărului de dosare de succesiune, estimarea arată decesul a circa 22.000 de militari ruşi până la sfârşitul anului 2022 şi a încă aproximativ 25.000 în perioada ianuarie-mai 2023, deşi multe dosare din această perioadă pot fi legate de decese survenite anul trecut.

Analiza separată a datelor privind excesul de mortalitate în rândul bărbaţilor, publicate de agenţia de statistică Rosstat, relevă decesul a între 24.000 şi 25.000 de soldaţi ruşi anul trecut.

Ministerul rus al Apărării nu a publicat din septembrie 2022 informaţii despre numărul soldaţilor săi ucişi în războiul pe care l-a declanşat pe 24 februarie 2022 în Ucraina, anunţând atunci 5.937 de soldaţi decedaţi, un bilanţ foarte probabil mult sub cel real.

Nici Ucraina nu publică date despre pierderile sale, exagerând în schimb pierderile în rândul armatei ruse, pe care le cifrează la peste 230.000 de soldaţi ruşi morţi. Serviciile secrete occidentale vorbesc la rândul lor de peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi, bilanţ nesusţinut de dovezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.