Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 5 morți și 15 răniți într-un raid aerian israelian la Rafah! Premierul palestinian a răbufnit: 'Obiectivul lor este uciderea în masă'

Sursa FOTO: AFP
Rafah egipt

Cel puțin 5 morți și 15 răniți într-un raid aerian israelian la Rafah! Premierul palestinian a răbufnit: 'Obiectivul lor este uciderea în masă și strămutarea oamenilor'

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 15 au fost rănite într-un raid aerian israelian care a vizat o casă cu mai multe etaje din Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, a declarat luni Ministerul palestinian de Interne, informează CNN.

Ministerul a precizat că atacul aerian a avut loc fără un avertisment prealabil din partea Forțelor de Apărare ale Israelului. Forțele de apărare israeliene nu au emis niciun comentariu cu privire la acest atac.

Premierul palestinian acuză

Premierul Autorității Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a îndemnat luni Statele Unite și comunitatea internațională să intervină pentru a opri atacurile aeriene și blocada Israelului, potrivit agenției palestiniene de presă WAFA, citată de CNN.

"Comunitatea internațională, în principal administrația americană, trebuie să intervină de urgență pentru a opri agresiunea, pentru a asigura protecția civililor și a locuințelor lor și pentru a preveni strămutarea lor", a declarat premierul.

Shtayyeh a mai spus, în timpul unei reuniuni săptămânale a cabinetului din orașul Ramallah din Cisiordania, că "Israelul vizează civilii, iar obiectivul din spatele acestei blocade este uciderea în masă și strămutarea în masă".

WAFA a relatat că prim-ministrul a cerut deschiderea imediată a unor coridoare sigure pentru a facilita livrarea de alimente și de provizii medicale și pentru a evacua răniții, întrucât spitalele din Gaza au devenit supraaglomerate.

Shtayyeh a avertizat împotriva strămutării în continuare a oamenilor din Fâșia Gaza și a creării unei noi Nakba, sau "catastrofă", referindu-se la perioada de după războiul arabo-israelian din 1948, când aproximativ 700.000 de palestinieni au fugit sau au fost expulzați din casele lor din ceea ce este acum Israelul.

"Poporul nostru nu-și va părăsi pământul și nu va emigra din el, indiferent cât de grele sunt sacrificiile. Ei sunt capabili să se confrunte cu acest lucru și să îl zădărnicească, așa cum au zădărnicit multe proiecte de lichidare și relocare de-a lungul vremurilor trecute în luptă", a declarat premierul, potrivit WAFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.