Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 dacă ești vaccinat

facebook.com
izolare coronavirus

Pe măsură ce SARS-CoV-2 evoluează, simptomele pe care le cauzează la oameni s-au schimbat și ele. Pierderea mirosului, de exemplu, a fost unul dintre indicatorii revelatori ai COVID-19, dar acum este doar al 9-lea simptom cel mai frecvent raportat la cei care au o infecție (și nu sunt vaccinați).

Există, de asemenea, diferențe în ceea ce privește modul în care persoanele care nu au primit încă una sau două doze de vaccinuri experimentează boala, potrivit cercetărilor efectuate despre simptome din Marea Britanie, informează IFLScience.com. Deși există similitudini în ceea ce privește simptomele dintre cei care au avut doze de vaccinuri și cei care nu au, există diferențe semnificative.

SIMPTOME DE COVID-19 LA OAMENII NEVACCINAȚI

Conform studiului, la persoanele care nu au doze de vaccin, cele mai frecvente simptome sunt în prezent:

1) Cefalee

2) Durere în gât

3) Secreții nazale

4) Febra

5) Tuse persistentă

Respirația scurtă a fost cel de-al 30-lea cel mai raportat simptom, izbitor de diferit de stadiile incipiente ale pandemiei COVID-19. Simptomele pentru cei care au avut o doză de vaccin au fost similare cu cei care nu sunt vaccinați.

SIMPTOME DE COVID-19 LA OAMENII CARE AU AVUT O DOZĂ DE VACCIN

1) Cefalee

2) Secreții nazale

3) Durere în gât

4) Strănut

5) Tuse persistentă

„Unul dintre indicatorii originali ai unei tuse persistente a făcut primele 5 simptome, dar totuși vine sub strănut și secrețiile nazale în clasament”, scriu autorii studiului.

La cei care au avut două doze de vaccin, diferențele au fost și mai clare, tuse persistentă nefiind primele cinci simptome ale bolii.

SIMPTOME DE COVID-19 LA OAMENII CARE AU AVUT DOUĂ DOZE

1) Cefalee

2) Secreții nazale

3) Strănut

4) Durere în gât

5) Pierderea mirosului

Pentru cei care au prins COVID-19 după ce au primit ambele doze de vaccin, s-a raportat că simptomele durează o perioadă mai scurtă de timp, ceea ce sugerează că se îmbolnăvesc mai puțin grav de virus.

Pe lângă modificările aduse virusului în sine, care explică modificările simptomelor în rândul celor care nu au fost vaccinați, o parte din schimbare poate avea legătură cu datele demografice ale celor care se infectează.

„Există câteva motive pentru care simptomele se pot schimba”, scrie echipa. "Inclusiv faptul că cei care au fost vaccinați au simptome mai puțin severe, precum și mai multe cazuri raportate de persoane mai tinere, despre care am constatat că au și simptome diferite, mai puțin severe."

Deși simptomele s-au schimbat ușor la cei vaccinați, sfatul rămâne același.

„Dacă ați fost vaccinat și începeți să strănutați foarte mult fără o explicație, ar trebui să faceți un test COVID, mai ales dacă locuiți sau lucrați în jurul unor persoane care prezintă un risc mai mare de boală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.