Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai mari FAKE NEWS-uri despre ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie

În raportul său din iulie, OSCE critica România și arăta că țara noastră a fost cea mai drastică în ceea ce privește restricționarea libertății religioase, de la debutul pandemiei. Altfel spus, autoritățile statului le-au interzis românilor unul dintre drepturile fundamentale: libertatea religioasă.

Desigur, presa militantă, influencer-ii de pe internet, partidele neomarxiste nu au fost interesate să arate că drepturile ne sunt încălcate, ci invers, să condamne când cineva critica abuzurile statului. Biserica Ortodoxă Română, alături de foarte puțini reprezentanți ai altor culte, au punctat, în termeni clari că dreptul la libertate religioasă nu este un drept ce poate fi suprimat oricum. Însă, guvernul Ludovic Orban a continuat să restricționeze drepturi prin hotărâri de guvern, ignorând Parlamentul.

În toate aceste luni, în afara Patriarhului Daniel, o țintă predilectă a celor mai sus menționați a fost și este ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie. Presa, lideri politici de la USR, PLUS, PNL, lideri de opinie din societatea civilă i-au pus pe mitră tot soiul de acuzații, care mai de care mai abracadabrante. Le vom lua pe rând și le vom demonta cu armele celor care acuză.

1. În primăvară, arhiepiscopul Teodosie a fost acuzat că a făcut a doua Înviere a lui Iisus Hristos. FALS!

- Conform tipicului bisericesc, arhiepiscopul Tomisului a săvârșit Odovania Învierii, adică încheierea praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede ACELAȘI început ca în noaptea Învierii. Sfintele Paști și majoritatea sărbătorilor mari și mijlocii au Odovanie (n.r. sfârșit). Astfel, pentru Paști, Odovania se ține miercurea, înainte de Înălțare, după 38 de zile de prăznuire prelungită. De altfel, mai mulți ierarhi ai BOR au săvârșit Odovania în acea seară.

2. ÎPS Teodosie împărtășește credincioșii cu aceeași linguriță, așa cum este în cultul ortodox, dar și greco-catolic, și încalcă legile. FALS!

- În nicio lege propusă de Guvernul Ludovic Orban și votată de Parlament, OUG sau HG nu este prevăzută interdicția împărtășirii cu lingurița. De altfel, autorităților unui stat, indiferent care este el, cu atât unul ce se pretinde că domnește în democrație, le este interzis să interfereze în cultul liturgic al unei religii sau confesiuni. În plus, există chiar și o decizie a instanței în ceea ce îl privește pe ÎPS Teodosie legată de împărtășanie, aceasta arătând că ierarhul de la Constanța nu încalcă nicio lege săvârșind Sfânta Împărtășanie de obște.

3. În ultimele zile, deși masca este obligatorie în toată țara în toate spațiile publice închise și deschise de pe 8 noiembrie, mai multe publicații și televiziuni l-au acuzat pe ÎPS Teodosie că nu poartă mască și că slujește fără mască. FALS!

- Arhiepiscopul tomitan poartă mască în spațiul public, atunci când nu slujește. Când săvârșesc Sfânta Liturghie, atât ierarhul, cât și ceilalți preoți, diaconi și cântăreți bisericești, nu sunt obligați, nici măcar prin lege, să poarte mască. Asta o dovedește chiar și Patriarhia Română care precizează extrem de clar, citez: ”3. În interiorul bisericii, folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană.”. Totodată, nu le este interzis slujitorilor să poarte mască, dacă vor, chiar și când slujesc, mulți dintre ei, în frunte cu Patriarhul Daniel, făcând deja asta.

4. ÎPS Teodosie mai este acuzat că a atacat statul, prin contestarea valabilității legii prin care pelerinajele sunt interzise celor care nu au carte de identitate din localitatea în care are loc ceremonia.

- FALS! ÎPS Teodosie nu a atacat statul, ci o prevedere dintr-un document emis de Guvern, neaprobat de Parlament. De altfel, mai multe primării, de exemplu, au atacat în instanță și AU CÂȘTIGAT, atunci când au fost carantinate. Altfel spus, a fost stat contra stat.

5. O altă acuzație a presei de sorginte neomarxistă, dar și a unor politicieni mai sus enumerați, este și aceea că ÎPS Teodosie vrea să îmbolnăvească populația. FALS!

- Acea presă și politicieni care nu au alocat la fel de mult timp acuzațiilor lor atunci când Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a găsit că peste 93% din măștile comercializate de Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi Help Net, dar şi benzinăriile Lukoil România, NU SUNT CONFORME și nu ne protejează împotriva noului coronavirus. Practic, autoritățile, din februarie și până acum, au lăsat cele mai mari centre comerciale să vândă măști care au dus la infectarea populației, pentru că nu sunt eficiente și nu protejează de SARS-COV-2.

ÎPS Teodosie este singurul ierarh, atenție, SINGURUL!, care a săvârșit cel puțin o slujbă zi de zi, de multe ori două, de la intrarea României în stare de urgență, 16 martie. A stat și la minus 5 grade, a stat și la plus 35, a stat și în ploaie, și în vânt, și în soare, și în ninsoare, alături de credincioși. Desigur, probabil că asta este misiunea lui, însă și misiunea noastră este să respectăm adevărul și să îl scoatem la iveală, când el este acoperit cu minciuni repetate la infinit ca să devină adevăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.