Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celulă teroristă periculoasă, ANIHILATĂ în Tunisia

Tunisia a anunţat joi destructurarea unei celule acuzate de legături cu "terorişti" în Algeria şi Libia şi de recrutare de jihadişti, aceasta fiind cea mai recentă arestare de suspecţi extremişti în Tunisia, scenă a mai multor atentate teroriste sângeroase, informează AFP, potrivit agerpres.

Celula destructurată era formată din trei tinere femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, şi doi bărbaţi, de 19 şi 31 de ani, a precizat Ministerul de Interne al Tunisiei într-un comunicat.

Putin vrea să DISTRUGĂ scutul antirachetă de la Deveselu. Ultimul ordin dă fiori reci Europei

Cele cinci persoane plasate în detenţie au recunoscut că se aflau în contact pe reţelele sociale cu "elemente teroriste" din Libia şi Algeria, două ţări ce se învecinează cu Tunisia, şi că foloseau pseudonime, a adăugat ministerul.

Ele au încercat, de asemenea, să "atragă noi elemente care să se ralieze grupărilor teroriste şi să glorifice organizaţia Statul Islamic (SI)". Cele cinci persoane au operat în oraşele Sidi Bouzid (centru), Tunis şi Beja (nord-est).

Mai multe celule având legături cu alte grupări extremiste au fost destructurate în Tunisia care, după revoluţia din 2011, se confruntă cu escaladarea unei mişcări jihadiste armate, responsabile de uciderea a peste o sută de soldaţi şi poliţişti, dar şi a circa 20 de civili şi 59 de turişti străini, potrivit datelor oficiale.

Miercuri, brigada antiteroristă tunisiană a interogat familia presupusului autor al atentatului cu camion comis luni la Berlin într-un târg de Crăciun, atentat soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi.

Parchetul antiterorist german l-a identificat pe cel suspectat de comiterea atentatului ca fiind tunisianul Anis Amri, 24 de ani, şi a publicat un aviz de urmărire, însoţit de o recompensă. Bărbatul este prezentat de Berlin drept apropiat de mişcarea salafistă islamistă.

Citeşte şi: Decizie radicală luată de Duterte. INTERZICE toate pariurile şi jocurile de noroc online

Potrivit cotidianului german Bild, el a încercat să recruteze complici pentru a comite un atentat, în urmă cu mai multe luni.

Tunisia este unul dintre cei mai mari furnizori de combatanţi pentru mişcările jihadiste. Circa 5.500 de tunisieni au plecat să lupte în străinătate, în special în Siria, Irak sau Libia, potrivit unui grup de lucru al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.