Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centristul Emmanuel Macron, FAVORIT în alegerile din Franţa. Fillon n-ar intra în turul 2 - SONDAJ

Politicianul independent de centru Emmanuel Macron este candidatul cotat cu cele mai mari şanse să câştige alegerile prezidenţiale din acest an din Franţa, într-o cursă care se anunţă extrem de strânsă, conform predicţiilor unui sondaj de opinie publicat în contextul în care rivalul său conservator Francois Fillon se află în centrul unui scandal, transmite Reuters, conform agerpres.

ALERTĂ - Comisia Europeană REACŢIONEAZĂ dur la ultimele evenimente din România

Sondajul, realizat de Institutul Elabe pentru cotidianul Les Echos în perioada 30-31 ianuarie, arată o creştere a intenţiilor de vot atât pentru Emmanuel Macron, cât şi pentru preşedinta Frontului Naţional de extremă-dreapta, Marine Le Pen. În schimb, Francois Fillon, candidatul partidului Republicanii, care era favorit până săptămâna trecută, nu ar intra în turul al doilea.

Elabe a lucrat cu două scenarii de vot.

Intenţiile de vot în favoarea lui Macron în primul tur sunt neschimbate sau în creştere cu un punct procentual, până la 22-23%, în funcţie de scenariu. Scorul lui Marine Le Pen la primul tur este în creştere cu trei puncte procentuale, până la 26-27%.

Scorul lui Fillon a scăzut cu 5-6 puncte procentuale, până la 19-20%. Sondajul a fost realizat la câteva zile după ce apariţia unor informaţii în presă conform cărora soţia lui Fillon ar fi fost plătită din bani publici pentru o activitate falsă i-a afectat puternic campania candidatului conservator.

Conform sondajului Elabe, Macron ar învinge-o pe Marine Le Pen în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de la 7 mai, cu 65% din voturi. În cazul în care Fillon ar ajunge în al doilea tur, şi el ar învinge-o pe preşedinta Frontului Naţional, însă cu o marjă mai mică, de 59%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.